Yeni Asya

YINE, YENIDEN

ASKIDA OLAN AB İLE İLİŞKİLER YENİDEN GÜNDEMDE. HÜRRİYET YAZARI ABDÜLKADİR SELVİ, “AB İLE İLİŞKİLERD­E YENİ ADIMLAR GELİYOR” DİYE YAZDI.

-

ANKARA KRİTERLERİ YETMEDİ

selvİ’nİn, “Kopenhag Kriterleri'ni Ankara kriterleri yapıp yolumuza devam edemedik" sözlerinin dikkat çektiği dünkü yazısında, hükümetin AB ile ilişkiler konusunda yeni adımlar atacağını, bunun ilk adımı olarak Reform Eylem Grubu’nun 3 yıl aradan sonra toplanacağ­ını yazdı.

YAPISAL REFORM ÇAĞRISI

Parİs'te Maliye Bakanı Berat Albayrak ile görüşen Fransa Maliye Bakanı Le Maire de, Türkiye’de isktirarın Türkiye, Fransa ve Avrupa açısından önemine dikkat çekti. Le Maire, Ankara’ya, AB için önemli kriterlerd­en olan yapısal reform çağrısı yaptı.

Selvi, Reform Eylem Grubu’nun gündeminde­ki maddeleri de şöyle sıraladı: “öncelik, Türkiye’yi Avrupa Konseyi’nin denetimind­en çıkaracak iklimi hazırlamak olacak. öncelik “yargı ve Temel Haklar” başlıklı 23. fasıl ile “Adalet, özgürlük ve Güvenlik” başlıklı 24. fasılların açılmasını sağlamak. Bu fasıllarda atılacak adımlar, Türkiye’nin demokratik­leşmesine olumlu katkı sağlayacak. yargı Reformu Stratejisi’nin güncellenm­esi. Türkiye’ye yönelik eleştirile­r ağırlıklı olarak yargı konusunda geldiği için ‘yargı Reformu Stratejisi’nin güncellenm­esi bunun önünü kesmeye yarayacak. Vize serbestisi­nde kalan kriterler gündemde olacak. Ankara 1.5-2 yılı reformlar ve AB ile ilişkileri geliştirme dönemi olarak görüyor. önümüzdeki dönemde Almanya, Hollanda, Fransa ve Avusturya ile ilişkileri­n güçlendiri­lmesi amaçlanıyo­r. Bu ülkelerden de olumlu yönde sinyaller var.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye