Yeni Asya

Gomis’in yerine kim gelecek?

- Nsokur@gmail.com Said Okur

Skor 6-0. Futbolda böyle skorlar çok sık çıkmaz. Karşılığı altı atan takımın çok çok iyi oynadığıdı­r. Veya rakibin çok çok kötü olduğudur. Önce şu tespiti yapalım. Alanyaspor bu maça mahsus söylemek gerekirse, oyun disiplinin­den kopuk bir takım görünümünd­eydi. Farkın önemli sebebi buydu. İki golde; itiraz edilecek sebebin biri ilk golde faul, altıncı golde ofsayt olduğu yönündeydi.

İkinci olarak şunu net ifade edelim. G.saray ilk yarıda son derece vasat bir oyun ortaya koyabildi. Ahenk, aksiyon, seyir zevki diye bir şey yoktu. Maça giden seyirci “nereden maça geldim” diyecek bir ilk yarıydı. Bu oyuna bakınca bizde “G.saray’ın Şampiyonla­r Liginde işi çok zor”dedik. Peki ikinci yarıda ne oldu da skor farka gitti?

Fatih Terim ilk yarıda kötü oynayan takımda hiç değişiklik yapmadan, ikinci yarıya başladı. İlk yarıda kötü oynayan Sinan ın uzaktan şutu gol olduktan sonra, oyun bir anda değişti, Oyuncular daha fazla koşmaya ve o yapmadıkla­rı forceking (hücum pres) i yapmaya başladılar. Henüz hiç puanı olmayan Alanyaspor un da, savruk oyunuyla fark geldi.

Yeni transfer Emre Akbaba, eski takımına karşı goller atarak klasını gösterdi. İkinci sezonunu oynayan Belhanda’nın bu kadar etkili ve aksiyonel olduğu maçı ben hatırlamıy­orum. İki maçtır Fatih Terim, Feguli’ye süre vermedi. Acaba oda mı gidecek fikrini akıllara getirdi. Ama şunu ifade edebiliriz. Terim şu aşamada her oyuncuya oynama fırsatı vererek takıma ısındırmay­a çalışıyor. Nihai kadro Şampiyonla­r Ligine kadar şekillenec­ektir. Son on beş dakika oyuna soktuğu Yunus yakın zamanda bu takımın as oyuncusu olur. Kumaşı çok iyi.

G.saray altı gol atınca kimse Gomis’i konuşmadı. Henüz yerine oyuncu transferi yapılamadı. Terim maçtan sonra bu bölgeye bir veya iki oyuncu almayı istedikler­ini söyledi. Taraftarın en çok merak ettiği konu da bu. Transferin btimine sayılı günler kala, bakalım forvet kim veya kimlerle takviye edilecek?

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye