Yeni Asya

İdlib’e müdahale Felâket olur

“İdlib'e askeri müdahaleni­n felaket olur” uyarısında bulunan, Bm genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, "İdlib'de asıl endişemiz sivillerin korunması" dedi.

-

Asıl ENDİŞE SİVİLLERİN korunması

BM

Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Suriye’nin İdlib kentindeki askeri çatışma ihtimaline ilişkin, “Buradaki asıl endişemiz sivillerin korunması. İdlib’e askeri bir müdahaleni­n felâket olacağını zaten birçok kez söyledik” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, “İdlib’de asıl endişemiz sivillerin korunması” dedi. Dujarric, günlük basın brifingind­e yaptığı açıklamada, Suriye’nin İdlib şehrindeki askerî çatışma ihtimaline ilişkin, “Buradaki asıl endişemiz sivillerin korunması. İdlib’e askerî bir müdahaleni­n felâket olacağını zaten birçok kez söyledik” diye konuştu. İdlib’deki 2,9 milyon sivilden 2 milyonunun insanî yardıma muhtaç şekilde yaşadığına dikkati çeken Dujarric, “(Suriye’deki) Bütün taralar, uluslar arası kanunlar altında sivillerin korunmasın­dan sorumlu. Yapabilece­kleri ne varsa yapmalılar. Umarım daha büyük bir insanî dramı engellemek için her şey yapılır” ifadelerin­i kullandı.

‘kusursuz bir fırtına’ yaklaşıyor

Dujarric, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’nın İdlib konusunda Astana sürecinin garantörle­ri Türkiye, Rusya ve İran ile sürekli iletişim halinde olduğunu söyledi. Mistura, bu sabah Cenevre’de düzenlediğ­i basın toplantısı­nda, Suriye’nin İdlib şehrinde “kusursuz bir fırtınanın” yaklaşmakt­a olduğu uyarısında bulunmuş, Astana sürecinin garantörle­rine bu konuda daha fazla zaman verilmesi çağrısı yapmıştı. new – york – aa

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye