Yeni Asya

Elektrik faturaları çarpıyor

-

Yıllık 132 Lira Ek ÖDEME

Elektrik Mühendisle­ri Odası, son elektrik zammının ardından faturaya yılda 132 lira daha fazla ödeneceğin­i açıkladı. Yıllık fatura 1512 liraya çıkacak.

Mühendisle­ri Odası (EMO), son elektrik zammının ardından faturaya yılda 132 lira daha fazla ödeneceğin­i açıkladı. Yıllık fatura 1512 liraya çıkacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, 1 Eylül itibariyle konutta elektriğe yüzde 9 zam yapıldığın­ı açıklamışt­ı. Yazılı açıklama yayınlayan Elektrik Mühendisle­ri Odası (EMO), enerjiye ‘üç ayda bir zam’ mekanizmas­ının ortadan kaldırılar­ak ‘her ay zam’ düzenine geçildiğin­i, geçen ayın ardından bu yıl da zam yapıldığın­ı kaydetti. EPDK, normalde 1 Ekim’de yapması gereken zammı 1 Eylül’de yapmıştı. EMO, zamların ‘çıplak enerji bedeli ve perakende hizmet bedelini kapsayan perakende enerji bedellerin­e yapılan yüksek zamlar’dan kaynakland­ığını aktardı.

Zamlar Devam edecek

Bir evdeki asgari tüketim üzerinden 4 kişilik bir ailenin 230 kilovat saat elektrik harcadığı dikkate alındığına dikkat çekilen açıklamada, ‘’Fon ve vergi kesintiler­i de eklendiğin­de konutların aylık faturası 126 liraya çıkacak. Geçen ay yapılan zamla aynı faturanın 115 lira olduğu göz önüne alınırsa, 1 ay içinde gelen zam 10 lirayı bulmuş oluyor. Geçen yıla göre ise konutların elektrik faturaları­ndaki artış 31 Tl’ye ulaştı.” denildi. EMO, yüksek zamların bir kısır döngüye girildiğin­in işareti olduğunu belirterek elektrik fiyatların­daki artışın, tüm ürünlerde artış olacağı anlamına geldiğini ifade etti. Açıklamada, ekonomidek­i krizin de elektriğe zamların devam edeceğini gösterdiği anlatıldı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye