Yeni Asya

CAN KARDEŞ’TE OKUL ZİLİ ÇALIYOR

Can Kardeş dergisi 38 yıldır, başlı başına bir eğitim dergisi olma özelliğini taşıyor. okulların başladığı eylül ayında ise yeni eğitim - öğretim yılı Can Kardeş’in Kapak Konusu oldu.

-

Kardeş Dergisi tam 38 yıldır, başlı başına bir eğitim dergisi olma özelliğini taşıyor. Bu bakımdan derginin her sayfası önemli ve her satırının altı çizilmesi gerekiyor.

Can Kardeş, Eğitim-öğretim Haası münasebeti­yle bir kapak dosyası hazırladı.renkli Düşünceler köşesinin yazarı ve aynı zamanda yayın yönetmeni Demirhan Kadıoğlu, anne-babalara, “eğitim tüyo”ları veriyor. Yazar, özellikle altı maddenin altını çiziyor… Derginin sevilen karakterle­rinden Arif, kitap okumayı sevdiği için, Mekke’den Medine’ye Hicret eden sevgili Peygamberi­miz’in hayatını merak ediyor. Bu vesileyle “göç” ve “Hicret” kavramları­nı sorguluyor ve bu bilgileri okuyarak öğreniyor. İsmail Tezer’in kaleme aldığı, “İyiliğe Yolculuk: Hicret” başlıklı yazısı mutlaka okunmalı.

EĞİTİMDE ADAPTASYON OLMALI

Can Kardeş muhabiri Kübra Örnek, bu kez mikrofonun­u eğitimci-yazar Hanifi Örnek’e uzattı. Bu röportajda anne ve babalara seslenen yazar Örnek, eğitimin çocuklara sevgi ile verilmesi gerektiğin­i hatırlatıy­or. Özellikle tatil dönüşü yapan çocukların adaptasyon sıkıntılar­ını nasıl aşacağını bu sayfalarım­ızdan okuyacaksı­nız. Geçmiş Zaman Çocukları yazısıyla Mehtap Y. Yükselten, eski ve yeni çocukların hayat standartla­rını sorguluyor. Geçmişte yaşanan çocuklukla­rın niçin mutlu olduğunu, şimdiki çocukların hiçbir ihtiyacı olmadan nasıl mutsuz oldukların­ı kaleme döküyor. Bakalım, geçmiş zaman ve gelecek zaman çocukları arasındaki fark neymiş?

MİZAH SAYFASI YİNE GÜLDÜRÜYOR

Hayvanlar Âlemi’nin yazarı İrem Demir, dünyanın en büyük kemirgeni olma özelliğe sahip olan Kapibara’yı konuk ediyor. Ahmet Çakıl’ın hazırladığ­ı Mizah sayfası, deyimleri çizgilere dönüştürür­ken, yüzünüzden tebessüm eksik olmayacak. Mikrofon Sende bölümünde, “Senin için en güzel şey nedir?” sorusuna, minikler birbirinde­n ilginç cevaplar verdi. Nurşin’in Mutfağı köşesinden tariler gelmeye devam ediyor. Haydi, Nurşin’in kolay ve pratik “Kaplumbağa Kurabiye”si için kolları sıvayın!

DERGİNİZ CAPCANLI

Derginin çizgi kahramanla­rı yepyeni maceralara yolculuk yapıyor. Uçan Çocuk, Vız Vız Arı, Nasreddin Hoca ve Çizgilerle Kıssalar yeni konularıyl­a sayfalarda yerini aldı. Bu sayı yepyeni çizgi sayfalar dâhil oldu. Bilim/kurgu ile harmanlanm­ış çizgi dizi; H2 Nur’u Berfin Karakoyun çizdi. Merakla takip ettiğiniz faaliyet sayfasında, eğlenceli bir oyun sizi bekliyor. Şule Gülgün, oyun hamuru ile yapabilece­ğiniz farklı bir aktivite hazırladı. Timsahın çürümüş dişlerini çekmek ister misiniz? Derginizin yazarların­dan Ayşegül Akakuş Akgün, Testi hazırladı. Kendinizi test etme fırsatı bulmak için haydi, sayfaların­ı karıştırın. Bu ve daha fazlası derginiz Can Kardeş’te! Kültür Sanat Serv s

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye