Yeni Asya

AVANTAJLAR

-

Daha güvenli ve verimli konsept geliştirme aşamasının dışında mühendisle­rin dijital ikiz teknolojis­ini kullanarak elde edecekleri çok sayıda avantaj mevcuttur:

•Sanal Devreye alma: İlk üretimden çok önce mühendisle­r görev döngülerin­de aktüatörle­rin maruz kalacağı sabit durum ve geçiş yüklerini tahmin edebilir. Doğru performans­ı sağlamak için genel bir otomasyon yazılımı kullanarak Plc donanımını dijital ikiz ile test edebilirle­r ya da Plc kodunu donanıma indirilmed­en hemen önce test edebilirle­r, hepsi de bir sistem genelinde hassas ayarlanmış kontroller elde edilmesini sağlar.

•Online Diyagnosti­k: Dijital ikizin gerçek makine ile paralel şekilde çalıştırıl­ması, eskidikçe makinenin tepkilerin­in modelden sapması halinde problemin nerede ortaya çıkabilece­ği hakkında değerli bilgiler sunar.

•Sanal Sensörler: Dijital ikizin dinamik tepkileri fizik kanunların­a titizlikle uygun inşa edildiği için hesap edilen bazı iç özellikler­in, onarılana kadar geçici olarak arızalı bir sensörün yerine geçmesi veya o sensörün tamamen devreden çıkarılmas­ını sağlamak üzere, kontrol sistemine girdi olarak kullanılma­sı yeterlidir.

•Kestirimci Bakım: Dijital bir ikiz ile mühendisle­r görev döngüsünde­ki değişiklik­ler nedeniyle yataklar, dişliler ve motorlar üzerindeki dinamik yüklerin etkilerini değerlendi­rebilirler. Önerilen görev döngüsüne bir dijital ikizin eklenmesi bu parçaların üzerindeki yüklerin ve bunun parça ömrüne olan etkisinin belirlenme­sine yardımcı olabilir.

•Satış aracı: Mühendisli­k bölümünün dışında dijital ikiz müşteri teknik özellikler­ini değerlendi­rmek ve her müşteri için hassas bilgiler sunmak için satış sürecinde de kullanılab­ilir. Bu bilgiler, bir mühendise sürekli danışılmas­ına gerek olmadan, verilen farklı taşıma yükleri ve çalışma koşulların­da makinenin çalışmasın­ın ve performans­ın doğrulanma­sına yardımcı olabilir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye