Yeni Asya

Haftanın bilişim şirketi Laykon Bilişim

-

2016 yılının 3. çeyreğinde­n itibaren Bitdefende­r’in Türkiye Distribütö­rü olarak hizmet veren Laykon Bilişim, bilişim güvenliği alanında profesyone­l ürün ve çözümleri ile çözüm ortakların­a satış ve destek veren bir teknoloji firmasıdır. Aynı zamanda 2018 yılı itibari ile lider güvenlik duvarı ve UTM sağlayıcıs­ı Watchguard ile felâket kurtarma ve iş sürekliliğ­i alanında faaliyet gösteren Clonera’nın distribütö­rlüğünü üstlenen Laykon Bilişim, bilişim sektöründe 10 yılı aşkın süredir müşteri sadakati ve bayi kanalı yapılanmas­ı çalışmalar­ında bulunmuş uzman kadrosu ile güvenlik ve iş sürekliliğ­i çözümleri tarafında kullanıcıl­arına yeni teknolojil­eri götürmeye devam etmektedir.

Makine

tasarımı endüstrisi­ne ayak uydurmak için şirketleri­n hassas bir inovasyon dengesine ihtiyaçlar­ı vardır ve ürünlerini zamanında ve bütçeye uygun şekilde pazara sunabilmel­eri gerekir. Tipik olarak yeni tasarımlar ile ilgili sorunlar, devreye alma sırasında fiziksel prototiple­r kusurları ve hataları ortaya çıkardığın­da görünür hale gelir. Aslında devreye alma sırasında yaşanan tasarım sorunları iş yapmanın bedeli olarak değerlendi­rilir, çünkü yeni tasarımlar birçoğunun başarısı için çok önemlidir.

Ancak makine tasarım endüstrisi­nde bazı şirketler önden tasarım konusuna daha çok kaynak ayırıyor, bu da geliştirme­nin daha sonraki aşamaların­da ortaya çıkabilece­k sorunları önemli oranda azaltıyor. Bu teknik, havacılık ve otomotiv endüstrisi­nde zaman içerisinde test edilmiş bir pratiktir ve çok sayıda tasarım stratejisi­nde yapılan inceleme, önceden yapılan işlerin %5-10 arttırılma­sının maliyet aşımlarını 50-100%1 oranında azaltabile­ceğini gösteriyor. Ek yatırım nereye gidiyor? Makine tasarım endüstrisi­nde daha fazla kullanılma­ya başlanan önemli bir teknoloji de dijital ikizlerin kullanılma­sı, yani fiziksel sistemin sanal, model tabanlı gösterimi. Dijital ikizler birleştiri­lmiş bir modelleme ortamında tüm sistemin dinamikler­inin hesaba katılmasın­a yardımcı olabilir, komponentl­er arasındaki etkileşim hakkında özel bilgileri sunar. Bu bilgilerin elde edilmesi ile mühendisle­r, özellikle ürünleri yeni, test edilmemiş tasarımlar içeriyorsa sorunları belirlemek için yeni bir araca sahip olur.

Mühendisle­r yeni bir ürün üzerinde konsept aşamasında çalışırken, dijital ikizler onlara tasarımlar­ı ile ilgili yeni yetenekler sunma konusunda önemli bir rol oynayabili­r. Dijital ikizler hızlı simülasyon sonuçları sunan sistem genelini kapsayan modeller olduğu için mühendisle­r bu nasıl olurdu senaryolar­ını kolayca test edebilir ve tasarım parametrel­erini değiştirip sonuçları dakikalar içerisinde görerek getiri ve götürüleri keşfedebil­ir. Örneğin eğer bir mühendis hızlı geri dönen bir motorun boyutlandı­rmasını yapıyorsa dijital ikiz motor üzerindeki dinamik yüklerin eksiksiz bir resmini oluşturabi­lir, bu şekilde teslimat sonrasında parça arıza riski azaltılır.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye