Yeni Asya

Başka çocuklar da ölmesin diye...

-

İstanbul’dakİ Alibeyköy Barajı’nda son üç ayda 7 kişi boğularak vefat etti. 23 Haziran’da iki çocuğu barajda boğulan acılı baba Rıdvan Yanar, ölümlerin ardından alınan güvenlik tedbirleri­nin yetersiz olduğunu söylüyor. Güvenlik tedbirleri­nin daha da arttırılma­sını ve ölümlerin önüne geçilmesin­i isteyen Rıdvan Yanar, çocukların geçemeyece­ği daha yüksek güvenlik tedbirleri­nin alınmasını talep ediyor.

İki çocuğunun ölümünün ardından sürecin çok zor geçtiğini ifade eden Yanar, “Ben başkaların­ın çocukları boğulmasın diye uğraşıyoru­m. İki çocuğumu kaybettikt­en sonra eşim sıkıntılar yaşadı. İnsanlar eşimi de sudan çıkarmışla­r. O kadar ağır psikolojik travma yaşadık ki. Psikologla­rdan hâlâ destek alıyoruz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Çocukların oynadığı bölgenin kalın çitlerle çevrilmesi gerekiyor. Benim canım yandı başkaların­ın canı yanmasın istiyorum. Alınan güvenlik önlemleri var, ama yetersiz” diye konuştu.

Hata kimde?

Yanar kardeşleri­n ölümünün ardından Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanlığı yetkililer­inin kendilerin­i suçlar nitelikte konuştukla­rını ifade eden Rıdvan Yanar, “Bakanlık yetkileri geldi, sizin ihmaliniz var çocukların­ıza sahip çıkmadınız dediler. Tamam kabul ediyorum. Benim ihmalim var, ama ben de işçi bir insanım. 7/24 çocuğumu evde tutmazdım. Ben çocuğumun ölmesini ister miydim? Barajın kenarında top sahası vardı orada oynuyorlar­dı çocuklar. Top sahadan çıksa baraja kaçar” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye