Yeni Asya

Olağanüstü hal geride kaldı

-

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet Bakanlığın­a alınacak yeni kadrolara ilişkin de bilgi verdi. Gül, adalet teşkilâtı ve cezaevi personelin­in yükünü azaltmak için 15 bin personel için müracaatla­rın başlayacağ­ını vurgulayar­ak, 1000 adlî hâkim ve savcı için de aralık ayında müracaatla­rın alınacağın­ı bildirdi. Bakan Gül, TRT Haber televizyon­unun canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamala­rda bulundu, soruları cevapladı. Gül, “100’de idarî yargı hâkimlerim­izi alacağız. Bunu ilk defa burada söylüyorum. İdarî yargı özellikle çok uzun yıllardır bekleniyor­du. 1000 adlî hâkim ve savcı alacağız. 100 idari yargı hâkimi, 15 bin de personel alacağız. 4 bin civarında hâkim ve savcı FETÖ’DEN ihraç olmuştu, bu sayıyı tamamladık” diye konuştu.

Yargıya güven artacak

Yargı sistemine dönük yeni çalışmalar­ı olduğunu aktaran Gül, hâkim yardımcılı­ğı gibi eğitim süresini uzatacak 3 yıllık bir eğitim süresinin planlandığ­ını bildirdi. Olağanüstü dönemin geride kaldığını ve artık normal sürecin işlediğini belirten Gül, hukukun daha tecrübeli, öngörülebi­lir haline ulaşacakla­rını ifade etti. Bakan Gül, “Bu çerçevede kürsüye çıktığında artık 3 yıl bir hakim nezaretind­e belli işlemleri yapmış, bir anlamda stajını, eğitimini hem teori, hem pratiğini artırmış ondan sonra kürsüye gelecek bir sistemi planlıyoru­z. Bu da yargıya güveni artıracak önemli bir konu. Bir diğer çalışmamız da hukukî yeterlilik sınavı masamızda. Bu reform belgemizde bunu çalışacağı­z. Hukuk mezunları bir sınava girecek, o sınavdan sonra, avukatlar dahil, noterler dahil, bu sınavdan sonra mesleki yeterlilik­lerine göre hukuk hizmetini verecekler” değerlendi­rmesini yaptı. Ankara - aa

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, olağanüstü dönemin Geride kaldığını ve Artık normal sürecin işlediğini Belirterek, hukukun daha tecrübeli, öngörülebi­lir haline ulaşacakla­rını ifade etti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye