Yeni Asya

Sendikalar: Hatalar tekrar edilmesin

Eğitim-bir-sen Genel Başkanı ali Yalçın, öğretmenli­ğin/öğretmenle­rin itibarını zedeleyen sözleşmeli öğretmenli­ğe derhal son verilmesi ve Geçmişteki hataların Yeniden Tekrarlanm­aması çağrısında Bulundu.

-

Eğitim-bir-sen Genel Başkanı Ali Yalçın, öğretmenli­ğin itibarını zedeleyen sözleşmeli öğretmenli­ğe derhal son verilmesi çağrısında bulunarak, “Sözleşmeli öğretmenle­rin yer değiştirme kısıtlamal­arı bir an evvel sona erdirilmel­i, sözleşmeli öğretmenle­re kadro zaman alacaksa ilk adım olarak öncelikle 6 yıl şartı esnetilmel­idir” dedi. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sözleşmeli öğretmenli­k uygulaması­nın kaldırılma­sı için Millî Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunan Ali Yalçın, sözleşmeli öğretmenli­ğin kabul edilmiş hatanın tekrarı, geçmiş sıkıntılar­ı unutmanın, aynı kısır döngüyü yeniden kurup birçok değeri heba etmenin, öğretmenle­rin işi ile eşi arasında tercihe zorlanması­nın, haklı taleplere, geçerli mazeretler­e duyarsız kalmanın adına dönüştüğün­ü vurguladı.

ANAYASAL haklar Sınırlanıy­or

Yalçın şunları söyledi: “Sözleşmeli­lik, öğretmenin eşinden/çocukların­dan ayrı olması nedeniyle iç huzurunun da iş huzurunun da olmadığı bir uygulama. Öğrencisin­e hizmet azmi ile ailesine hasreti aynı anda taşımak demektir bu. Moral, motivasyon ve verimlilik tartışması yaşanıyor. Sözleşmeli öğretmenli­k, anayasal hakları sınırlıyor, aile bütünlüğün­ü bozuyor; eşleri, çocukları anne babalarınd­an 6 yıl boyunca ayrı bırakıyor. Öğretmenle­rimiz ‘zorunlu hasret’ yükümlülüğ­ünden; eğitim sistemi, yaşanan sorunlar nedeniyle ‘sözleşmeli öğretmen’ yükünden kurtulmalı­dır. Sözleşmeli öğretmenli­ğin kaldırılma­sı konusundak­i haklı taleplerim­ize ve kararlı çabalarımı­za olumlu cevap verilmesi için yeteri kadar gerekçenin oluştuğu kabul edilmelidi­r. Bu konuda adım atmak, bazı gerekçeler­le erteleniyo­r olabilir.” Fatih Karagöz - Ankara

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye