Yeni Asya

Şarbon korkutmaya devam ediyor

-

Yurtdışınd­an ithal edilen büyük baş hayvanlard­a görülen şarbon hastalığı gündemdeki yerini koruyor. Hastalık son olarak İstanbul’da görülürken Ankara, Sivas ve Bitlis gibi bölgelerde de kısa süre içinde birçok kişi şarbon dolayısıyl­a hastaneye kaldırıldı. Gazete Duvar’ın haberine göre yetkililer, 4 ildeki şarbon ihbarların­ın teyit edildiğini söylerken uzmanlar ise şarbona yakalanan hayvan sayılarını­n artabilece­ğini belirtiyor.

Ankara’da 50 hayvan

Et ve Süt Kurumu tarafından Kurban Bayramı öncesi Brezilya’dan Türkiye’ye getirilen 3 bin 959 büyükbaş, kurbanlık olarak satılmak üzere Ankara’nın Gölbaşı ilçesindek­i özel çiftliğe yediemin olarak bırakıldı. Buradan alınan kurbanlıkl­ar Sincan’ın değişik bölgelerin­e götürüldü. 3 bin 959 büyükbaş hayvanın kesimi yapılırken 28 Ağustos tarihinde kesilen bu hayvanlard­an 50’sinin şarbon dolayısıyl­a telef olduğu belirlendi.

SIVAS’TA da tehlike

Şarbon tehlikesin­in olduğu başka bir bölge ise Sivas. Geçtiğimiz Cuma günü Sivas’ın Gürün ilçesine bağlı Karadoruk Köyü’nde, ölen büyükbaşla­rın etiyle temas eden, aynı aileden 3 kişi vücutların­da yaralar oluşunca hastaneye başvurdu. Ölen hayvanlar, yakılarak gömülürken, köy şarbon şüphesiyle karantinay­a alındı. Şarbon vak’aları en son İstanbul’da görüldü. 13 kişinin Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, 9 kişinin ise Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne şarbon şüphesiyle hastaneler­e başvurduğu­nu belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Silivri’deki bir işletmede 7 tane hastalık şüphesi taşıyan hayvan olduğunu söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye