Yeni Asya

İdlib de kan gölüne dönmesin

Birleşmiş milletler Suriye Özel temsilcisi Staffan de mistura, idlib’in “kan gölüne” dönebilece­ği uyarısında Bulundu.

-

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, İdlib’in “kan gölüne” dönebilece­ği uyarısında bulundu. İsviçre’nin Cenevre kentinde konuşan de Mistura, bölgedeki çatışmanın Suriye’deki çatışmalar içinde en kanlısı olabileceğ­ini söyledi.

isviçre’nin Cenevre kentinde konuşan, Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, İdlib’in “kan gölüne” dönebilece­ği uyarısında bulundu. De Mistura, bölgedeki çatışmanın Suriye’deki çatışmalar içinde en kanlısı olabileceğ­ini söyledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın soruna bir çözüm bulması gerektiğin­i aktaran de Mistura, bugünkü İdlib bombardıma­nının görüşmeler­in iyi gitmediğin­in bir göstergesi olabileceğ­ini belirtti. Putin ve Erdoğan, Cuma günü Tahran’da İran Devlet Başkanı Ruhani’yle buluşacak. De Mistura, iki lidere bu buluşmayı beklemeden bir telefon görüşmesi yapma çağrısında bulundu.

Muhalifler­in son kalesi

Kuzey vilayeti İdlib, Suriye’de muhalif örgütlerin son kalesi. İdlib’e yönelik bir operasyon Suriye iç savaşının son mücadelele­rinden biri olabilir. Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre İdlib’de 10 bine yakın el Nusra ve el Kaide savaşçısı var. Reuters’ın yerel kaynaklara dayandırdı­ğı habere göre Suriye Devlet Başkanı Beşar esad harekât hazırlığın­ı hızlandırd­ı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da muhalif örgütleri ‘teröristle­r’ olarak tanımlamış ve İdlib’den temizlenme­leri gerektiğin­i söylemişti. Lavrov bu örgütleri, sivil halkı canlı kalkan olarak kullanmakl­a suçluyor.

 ??  ??
 ??  ?? Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura
Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye