Yeni Asya

SERMAYE GİRİŞİ SERT düştü

IIF, yükselen piyasa ekonomiler­ine yönelik sermaye girişlerin­in ağustos’ta bir önceki aya kiyasla yüzde 80’den Fazla gerilediği­ni bildirdi.

-

ULUSLARARA­SI finans Enstitüsü (ııf), Türkiye’nin de dahil olduğu 23 ülkeye sermaye girişlerin­in Ağustos’ta bir önceki aya kıyasla yüzde 80’den fazla gerilediği­ni bildirdi.

ULUSLARARA­SI Finans Enstitüsü (IIF), yükselen piyasa ekonomiler­ine yönelik sermaye girişlerin­in Ağustosta bir önceki aya kıyasla yüzde 80’den fazla gerilediği­ni bildirdi. Iif’nin “Sermaye Akışları Takip” raporunun Eylül 2018 sayısı yayımlandı. Aralarında Arjantin, Brezilya, Çin, Hindistan, Meksika, Rusya, Güney Afrika ve Türkiye’nin de bulunduğu 23 ülkeyi kapsayan raporda, yükselen piyasalara yönelik sermaye girişlerin­in Ağustos ayında 2,2 milyar dolara gerilediği kaydedildi. Bu rakamın, Temmuz ayında gerçekleşe­n 13,7 milyar dolarlık sermaye akışına kıyasla yüzde 84 daha düşük olması dikkati çekti. Raporda, geçen ay meydana gelen sermaye akışlarını­n pozitif kalmasında Çin hisselerin­e yönelik alımların etkili olduğu vurgulanır­ken, Latin Amerika’nın 3,1 milyar dolarlık sermaye çıkışıyla en fazla kayba uğrayan bölge olduğu bildirildi.

“Türkiye’ye yönelik SERMAYE girişleri Temmuz’da güçlüydü”

Raporda, Temmuz ayında yaşanan sermaye akışlarına yönelik değerlendi­rmelere de yer verilirken, “Türkiye’ye yönelik sermaye girişleri Temmuz’da güçlüydü” ifadesi kullanıldı. Ülkeye giren sermayenin Ağustos ayının başında ve sonunda görece güçlü kaldığına işaret edilen raporda, Türkiye’ye yılın ilk yarısında yaklaşık 25 milyar dolarlık net sermaye girişi olduğu bildirildi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye