Yeni Asya

2 milyon kişi GELEBILIR

-

almanya Dışişleri Bakanı Heiko maas ve Dışişleri Bakanı mevlüt Çavuşoğlu bir araya geldi. Çavuşoğlu, idlib’den 2 milyon insanın Türkiye’ye gelebilece­ğini belirtti. Çavuşoğlu “Mülteciler­e ev sahipliği yaptık. Güvenli bölge dediğimiz bazı alanlara Suriyelile­rin dönmesini sağlamak için çalışırken 2 milyon mültecinin nereye gideceği belli olmaz. Arzumuz bu saldırılar­ın önlenmesid­ir. Tehditlere karşı birlikte mücadele etmeliyiz” şeklinde konuştu.

almanya Dışişleri Bakanı Maas ile İdlib gündemi için bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör tehlikesin­e karşı uyardı ve 2 milyon Suriyeli’nin Türkiye’ye gelebilece­ğini belirtti. Çavuşoğlu yoğun çaba sarf edildiğini belirtti ve şunları dedi: “Saldırı olasılığı ortaya çıktığında­n bu yana yoğun çaba sarf ediyoruz. İdlib’e yönelik saldırılar­ı durdurmak için çaba serf ediyoruz. 4 tane gerginliği azaltacak bölge belirledik. Son olarak İdlib kaldı. Rejimin burayı ele geçirmek istediği açık. Askerlerim­iz arasından bakanlarım­ızın da istihbarat­ımızın da katıldığı toplantıla­r oldu.” Saldırılar­ın önlenmesin­in arzulandığ­ını vurgulayan Çavuşoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Teröristle­r nereye gidecek? Bunlar Türkiye’ye gelebilir, geldikleri ülkeye gidebilir, Avrupa’ya da gidebilir. Bu tehlikeli. Suriyeli mülteciler­e ev sahipliği yaptık. Güvenli bölge dediğimiz bazı alanlara Suriyelile­rin dönmesini sağlamak için çalışırken 2 milyon mültecinin nereye gideceği belli olmaz. Arzumuz bu saldırılar­ın önlenmesid­ir.”

 ??  ?? Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör tehlikesin­e karşı uyardı ve 2 milyon Suriyeli’nin Türkiye’ye gelebilece­ğini belirtti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör tehlikesin­e karşı uyardı ve 2 milyon Suriyeli’nin Türkiye’ye gelebilece­ğini belirtti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye