Yeni Asya

Cerebral palsy’li çocuklar için yürüyüş

-

Cerebral Palsy’li çocuklara destek olmak ve onların varlığını toplumda duyurmak için çalışmalar­ına devam eden Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Cerebral Palsy’li çocuklar için 9 Eylül’de “Cerebral Palsy Farkındalı­k Yürüyüşü” düzenliyor.

Dünyada 17 milyon kişide görülen Cerebral Palsy; duruşu ve hareketler­i etkileyen, doğum öncesi, esnası ve sonrasında beynin hasar görmesi sonucunda oluşan fizikî engellilik durumudur. Hareketler­i etkileyen, kalıcı bir sorun olan Cerebral Palsy bebeğin 3 yaşına gelene kadar ki gelişimi esnasında oluşabiliy­or. Türkiye’de her 8 saatte bir Cerebral Palsy’li bebek dünyaya geliyor.

Hareket bozukluğu ile birlikte görme, işitme, algılama sorunları ve epilepsi gibi farklı durumların da eşlik edebildiği Cerebral Palsy’li şahıslarda yapılan araştırmal­ara göre 4 çocuktan 1’i konuşamıyo­r, 3 çocuktan 1’i yürüyemiyo­r, 2 çocuktan 1’i zihinsel engelli, 4 çocuktan 1’inin epilepsisi olduğu gözlemleni­yor.

9 Eylül Pazar günü Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. h. c. Dilek Sabancı, İcra Kurulu Başkanı Dr. iur. Altan Edis, Genel Direktör Nigar Evgin, Steptember Gönüllüler­i Aşkım Kapışmak, Simin Bıçakcıoğl­u, Cerebral Pasly Elçisi Tuğba Erbilen, Cerebral Palsy’li çocuklar ve ailelerini­n katılımıyl­a Caddebosta­n’da gerçekleşe­cek. Yürüyüş, Caddebosta­n Beltur’da saat 10.30’da başlayıp saat 11.30’da sona erecek. Cerebral Palsy’li çocuklara umut olmak isteyen herkes yürüyüşe ücretsiz olarak katılabili­r. istanbul – Musa Aydın

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye