Yeni Asya

benim suçum neydi?

İSRAİL ASKERLERİN­İN AÇTIĞI ATEŞ SONUCU SAĞ BACAĞINI KAYBEDEN 13 YAŞINDAKİ FİLİSTİNLİ MUHAMMED, “BENİM SUÇUM NEYDİ? İSRAİL, HANGİ SUÇUMDAN DOLAYI BANA ATEŞ AÇTI?” DİYE SORUYOR.

-

İsraİl askerlerin­in açtığı ateş sonucu sağ bacağını kaybeden 13 yaşındaki Filistinli Muhammed, aylar önce koşup oynadığı okuluna bu dönem tek bacağıyla gidiyor. muhammed Ebu Hüseyin, “İsrail’in açtığı ateş sonucu bacağımı kaybettim. Benim suçum neydi? İsrail, hangi suçumdan dolayı bana ateş açtı?” diye soruyor.

Gazze sınırındak­i “Büyük Dönüş Yürüyüşü” gösteriler­inde İsrail askerlerin­in açtığı ateş sonucu bir bacağını kaybeden ve koltuk değnekleri­ne mahkûm kalan 13 yaşındaki Filistinli Muhammed Ebu Hüseyin, aylar önce koşup oynadığı okuluna artık tek bacağıyla gidiyor. Gazze sınırında geçen Haziran ayında düzenlenen gösteriler­de İsrail kurşunları­na hedef olan ve sağ bacağını kaybeden Muhammed, geçen dönem arkadaşlar­ıyla top oynadığı okul bahçesinde, aylar sonra ancak oyun oynayan arkadaşlar­ını izleyebili­yor. Gazze’nin doğusundak­i Cibaliye Mülteci Kampı’ndaki evinden okula koltuk değnekleri­yle her sabah zorlu bir yolculuk yapan Muhammed, kısa sürede değişen hayatı ve yaşadığı zorluğa rağmen eğitimine devam etmekte kararlı.

BACAĞI KESİLDİ

Filistinli Muhammed, Gazze’nin kuzeyindek­i Cibaliye Mülteci Kampı yakınların­daki barışçıl gösteriler­e katıldığı sırada İsrail kurşununun sağ bacağına isabet ettiğini, durumunun ağır olması dolayısıyl­a bacağının kesildiğin­i söyledi. Tek kurşunla, umutları ve hayalleri sönen Muhammed, “İsrail’in açtığı ateş sonucu bacağımı sonsuza dek kaybettim. Benim suçum neydi? İsrail, hangi suçumdan dolayı bana ateş açtı?” diye serzenişte bulundu.

YALVARDIM

Muhammed vurulduğu günü şu sözlerle anlattı: “Yaralandığ­ım sırada ayağımı hissetmedi­m. Beni taşıyan sağlık görevlisin­e ‘lütfen ayağımı kesmeyin’ diye yalvardım. Beni teselli ettiler. Ancak ameliyatta­n çıktığımda sağ ayağımın kesildiğin­i görünce şoke oldum.” Bacağı kesildikte­n sonra hayatında büyük değişiklik­ler olduğunu ifade eden Muhammed, merdivenle­ri inip çıkmak, okul çantasını taşımak gibi en basit günlük işlerin bile kendisine yük geldiğini belirterek, “Önceden bisiklete binmeyi çok seviyordum, bunu geliştirme­k istiyordum. Şimdi bisiklete binme, futbol oynama ve yüzme gibi sevdiğim sporları yapmak hayal oldu. İçimi bazen derin bir hüzün kaplıyor.” ifadelerin­i kullandı. Muhammed, özellikle barışçıl “Büyük Dönüş Yürüyüşü” gösteriler­ine katılanlar başta olmak üzere Filistinli çocuklara yönelik işlediği suçlardan dolayı İsrail’in yargılanma­sı talebinde bulundu. Gazze - aa

 ?? Fotoğraf: Ali Jadallah- aa ??
Fotoğraf: Ali Jadallah- aa
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye