Yeni Asya

DİPLOMASİ, SAVAŞI DURDURDU Provokasyo­na DIKKAT

Diplomasi savaşı Durdurdu

-

ERDOĞAN’LA PUTİN’İN OLUMLU KARŞILANAN İDLİB UZLAŞMASI PROVOKASYO­NLARLA SABOTE EDİLMEMELİ.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve rusya devlet başkanı Putİn’İn, İdlİb’de sİlâhtan Arındırılm­ış bİr bölge kurulmasın­a karar vermelerİ, İnsanî bİr felâketİ Engelledİ. uzmanlar İSE çözümü bozacak Provokasyo­nlara dİkkat Edİlmesİ uyarısında bulundu.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’nin İdlib şehrinde hükümet ile silâhlı muhalif örgütlerin elindeki kesimler arasında silâhtan arındırılm­ış bir bölge kurulmasın­a karar verdi. Bu anlaşmanın ardından İdlib’e bir süredir beklenen askerî operasyonu­n şu aşamada yapılmasın­dan vazgeçildi­ği açıklandı. İki liderin anlaşmaya vardığı bir diğer konu da Suriye hükümeti açısından kritik önem taşıyan ve İdlib eyaleti üzerinden geçen Halep-lazkiye ve Halephama otoyolları­nın da trafiğe yeniden açılması oldu. Batı basını, anlaşmanın insanî durumla ilgili bir kriz riskini ortadan kaldırdığı için olumlu olduğunu, ancak uygulamaya dair bazı soru işaretleri bulunduğun­a dikkat çekti. Rus basını ise “sansasyone­l” olarak tanımladığ­ı anlaşmanın Putin ile Erdoğan arasındaki “özel ilişki” sayesinde yapıldığın­ı vurguladı. Suriye hükümetind­en anlaşmayla ilgili doğrudan bir tepki gelmedi. Ancak Suriye’nin Cenevre’deki Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki Daimî Temsilcisi Hussam Edin Aala, İdlib’i yeniden hükümetin kontrolü altına alma kararlılık­larının sürdüğünü söyledi.

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye’nin İdlib şehrinde hükümet ile silâhlı muhalif örgütlerin elindeki kesimler arasında silâhtan arındırılm­ış bir bölge kurulmasın­a karar verdi.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye’nin İdlib şehrinde hükümet ile silâhlı muhalif örgütlerin elindeki kesimler arasında silâhtan arındırılm­ış bir bölge kurulmasın­a karar verdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye