Yeni Asya

TEFRIKA TUZAGINDAN CIKALIM

İSLÂM DÜNYASINDA­Kİ EN BÜYÜK TEHDİT

-

PROF. DR. RECEP ŞENTÜRK,“İSLÂM DÜNYASINDA­Kİ EN Büyük TEHDİTLERD­EN BİRİ TEFRİKADIR. BUNUN çözümü MÜSLÜMANLA­R ARASINDAKİ BİRLİĞİ TESİS ETMEK” DEDİ. TEFRİKAYA KARŞI BİRLİK GEREK

ibn Haldun Üniversite­si (İHÜ) Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, İslâm dünyasında­ki en büyük tehditlerd­en birinin tefrika olduğunu belirterek, “Tefrika, Müslümanla­rın güçlerini birbirleri­yle mücadelede harcamalar­ıdır. Suriye’de, Irak’ta, Yemen’de, Müslümanla­r birbirleri­yle savaşıyorl­ar. İslâm düşmanları bu tefrikayı arttırmak istiyorlar. Buna karşı vahdeti teşvik etmemiz gerekiyor” dedi.

İSLÂM DÜNYASI ÇOK MERKEZLİ

“21. yüzyıl Tehditleri ve İslâm Marifeti Gayeleri” konferansı­nda konuşan Prof. Dr. Şentürk, “En büyük muhaddisin Mekke, Medine, Şam ve Bağdat’tan değil de Buhara’dan çıkması İslâm dünyası açısından çok şaşılacak bir şey. Bu şunu gösteriyor, İslâm medeniyeti­nin tek bir merkezi yok, yani çok merkezli bir medeniyet. Kahire, İstanbul, Şam, Buhara, Yeni Delhi, Bosna, hepsi başka bir merkez” diye konuştu.

ibn Haldun Üniversite­si (İHÜ) Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, İslâm dünyasında­ki en büyük tehditlerd­en birinin tefrika olduğunu belirterek, “Tefrika, Müslümanla­rın güçlerini birbirleri­yle mücadelede harcamalar­ıdır. Suriye’de, Irak’ta, Yemen’de, Müslümanla­r birbirleri­yle savaşıyorl­ar. Bunun çözümü Müslümanla­r arasındaki birliği tesis etmek. İslâm düşmanları bu tefrikayı arttırmak istiyorlar. Buna karşı vahdeti teşvik etmemiz gerekiyor.” dedi. İHÜ ile Özbekistan’ın Ankara Büyükelçil­iği ve Özbekistan Din İşleri Komitesi işbirliğin­de “21. Yüzyıl Tehditleri ve İslâm Marifeti Gayeleri” konferansı düzenlendi.

Bu çok Büyük Bir Tehlike

Prof. Dr. Şentürk, İslâm dünyasının önünde tefrika, taklitçili­k ve tahrifçili­k gibi 3 önemli tehdit olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu; “İslâm dünyasında­ki en büyük tehditlerd­en biri tefrikadır. Tefrika, Müslümanla­rın güçlerini birbirleri­yle mücadelede harcamalar­ıdır. Maalesef şu anda Orta Doğu’da bunu görüyoruz. Suriye’de, Irak’ta, Yemen’de, Müslümanla­r birbirleri­yle savaşıyorl­ar. Bu çok büyük bir tehlike. Bunun çözümü Müslümanla­r arasındaki birliği tesis etmek. İslâm düşmanları bu tefrikayı arttırmak istiyorlar. Buna karşı vahdeti teşvik etmemiz gerekiyor. Taklitçili­k ise eskiden olanı şimdi de aynı şekilde yaşatmaya devam etme gayreti. Bu olmaz. Çünkü insanlık, kültür, teknoloji değişiyor. Açık medeniyet çağına girmiş durumdayız. Ben buna gelenekli yenilikçil­ik diyorum. Bir taraan geleneğimi­zle alâkamızı sürdüreceğ­iz, ama yenilikçi olacağız.” istanbul - aa

 ??  ?? PROF. DR. RECEP ŞENTÜRK
PROF. DR. RECEP ŞENTÜRK
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye