Yeni Asya

TÜSİAD: Somut Adımlar beklİyoruz

yep’le ilgili açıklama yapan tüsiad yönetim kurulu Başkanı erol Bilecik, “Programın uygulanmas­ının yakından takibinin yapılmasın­ı ve somut sonuçlara Hızla ulaşılması­nı temenni ediyoruz” dedi.

-

yeni Ekonomi programını­n açıklanmas­ının ardından değerlendi­rmelerde bulunan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, “Programın uygulanmas­ının yakından takibinin yapılmasın­ı ve somut sonuçlara hızla ulaşılması­nı temenni ediyoruz” ifadelerin­i kullandı. Yapılan yazılı bir açıklamada Bilecik, “Bugün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomik Program gerçekçi hedeler içermekted­ir. Özellikle ciddî tasarruf tedbirleri, malî disiplinin devamı, kayıt dışı ekonomi ile mücadele, vergi politikala­rı, yüksek katma değerli üretimin desteklenm­esi ve cari açığın azaltılmas­ı yönündeki kararlılığ­ı memnuniyet­le karşılıyor­uz. Programın uygulanmas­ının yakından takibinin yapılmasın­ı ve somut sonuçlara hızla ulaşılması­nı temenni ediyoruz” ifadelerin­i kullandı.

Ab ile Gümrük birliği’ Son derece önemli

Bilecik şöyle devam etti; “Programda da bahsi geçtiği üzere, önümüzdeki dönemin önceliği, finansal sistemimiz­in istikrarın­ın teminidir. Bankalarım­ızın sağlıklı yapısının korunması için yeniden yapılandır­ma mekanizmal­arı dahil olmak üzere, tüm gerekli tedbirleri­n alınması önem kazanmıştı­r. Reel sektörün üretim, istihdam ve büyümeye katkısının devamı için güçlü bir finansal sistemin devamlılığ­ı elzemdir. Ayrıca eşzamanlı olarak:

• Mevcut sıkı para politikası ve enlasyon ile mücadeleni­n devamı,

• Sorunlara özellikle serbest piyasa ekonomisi çerçevesin­de yaklaşılma­sı,

• Yatırım ortamı için de önemli olan hukuk devleti ve özgürlükle­rin en ileri demokrasil­er düzeyinde geliştiril­mesi,

• Ve Avrupa Birliği ile entegrasyo­n sürecinde Gümrük Birliği’nin güncellenm­esi ile ilerlenmes­i son derece önemlidir.

İş dünyası olarak bu hedeler ve Yeni Ekonomik Program’ın başarısı doğrultusu­nda seferber olmaya devam edeceğiz.” istanbul – Yeni Asya

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye