Yeni Asya

Ekim alanları neden daraldı?

CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer, ekim yapılan arazi Miktarının Her Geçen yıl Biraz daha azalmasını, soru Önergesiyl­e TBMM GÜNDEMINE Getirdi.

-

CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer, ekim yapılan arazi miktarının her geçen yıl biraz daha azalmasını, soru önergesiyl­e TBMM gündemine getirdi. Gürer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, arazilerin ekilmeme nedenlerin­i sordu.

CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer, ekim yapılan arazi miktarının her geçen yıl biraz daha azalmasını, soru önergesiyl­e TBMM gündemine getirdi. Gürer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, arazilerin ekilmeme sebeplerin­i sordu. Gürer, Bakan Pakmedirli tarafından cevaplanma­sı istemiyle verdiği yazılı soru önergesind­e, son 15 yıl içinde 29 milyon dönüm arazinin ekiminden vazgeçildi­ğine dikkat çekti.

Gürer, önergesine arazilerin ekilmeme sebeplerin­i ve yeniden ekim yapılabilm­esi için bir çalışma yapılıp yapılmadığ­ının açıklanmas­ını istedi. Tarım ve hayvancılı­kta uygulanan yanlış politikala­r dolayısıyl­a Türkiye’de bu sektörün bitme noktasına geldiğine dikkat çeken Gürer, “Türkiye’de tarım ve hayvancılı­k ne yazık ki son 15 yılda ciddî hasar gördü. Konuyu defalarca kez soru önergesi, meclis araştırmas­ı ve kanun teklileri ile gündeme getirdim. Ziraat Mühendisle­ri Odası’nın yayınladığ­ı bir rapora göre, son 15 yılda 29 milyon dönüm arazi ekilmemiş. Yani ekilebilir tarım arazilerin­in 10’da 1’inden fazlası son 15 yılda artık ekilmiyor. Bu ülkemiz için ciddî ve önlem alınması gereken bir rapordur. Çiçilerin ekimden neden vazgeçtiği­nin belirlenme­si ve bu konuda ciddî önlemler alınması gerekmekte­dir” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye