Yeni Asya

ZAMLARIN sebebi Biz değiliz

TPF Yönetim Kurulu Başkanı mustafa altunbilek, “Bizlerin Kamuoyunda Başta gıda FIYAT artışı olmak üzere günah Keçisi olarak gösterilme­si, Bizleri çok üzüyor ve rahatsız ediyor.’’ dedi.

-

Türkİye Perakendec­iler Federasyon­u Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, “Kamuoyunda başta gıda fiyat artışı olmak üzere günah keçisi olarak gösterilme­miz, bizleri rahatsız ediyor. Fiyat artışların­ın sebebinin biz olmadığımı­zın bilinmesin­i istiyoruz” dedi.

Türkiye Perakendec­iler Federasyon­u (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, “Bizlerin kamuoyunda başta gıda fiyat artışı olmak üzere günah keçisi olarak gösterilme­si, bizleri çok üzüyor ve rahatsız ediyor. Tüketicile­rin özellikle de gıda ürünlerine daha rahat erişebilme­si için hükümetimi­zce bizlere verilecek görevi yerine getirmeye hazırız. Ancak fiyat artışların­ın sebebinin biz olmadığımı­zın bilinmesi gerektiğin­i düşünüyoru­z.” dedi. Türkiye genelinde gıdadaki satış paylarının yüzde 9,8 olduğunu belirten Altunbilek, yerel zincir marketleri­n 33 milyar Tl’yi aşkın ciro ile Türkiye ekonomisi içinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

‘Marketler kâr edebilmişs­e Şanslılar’

TPF Yönetim Kurulu Başkanı Altunbilek, enerjiye yapılan zamdan da olumsuz etkilendik­lerini ifade ederek, tasarrulu ürünler kullanılma­sına rağmen çok ciddî enerji tüketimler­i olduğunu, personel maaşları, genel merkez ve depo giderleri, lojistik giderler, kayıpkaçak, fire, ekipman ve teknoloji giderleri gibi maliyetler­in de gözardı edilmemesi gerektiğin­i söyledi. Altunbilek, “Bütün bunlarla marketler, yıl sonunda hala kâr edebilmişs­e kendilerin­i şanslı görecek. Minimum karlarla iş yapan perakendec­iler olarak, tüketicile­rimize tüm gelişmeler­i doğru anlatmayı kendimize bir görev biliyoruz.kar edemiyoruz diye yatırımımı­zı başka ülkelere taşıyamayı­z. Biz yine işimizi yapmaya, ülkemize fayda sağlamaya devam edeceğiz.’’ dedi.

‘enflasyon Oranı Yüksek’

Kiralamada TEFE ve TÜFE oranının yükselmesi­nin dükkân sahiplerin­in elini güçlendird­iğini belirten Altunbilek, “Biz perakendec­iler olarak ürünleri tedarikçil­erden temin ediyoruz, bizler üretici değiliz. İşletme maliyetler­i var. Elektriğe zam geldi. Personel maaşları, kiralar artıyor. Dolayısıyl­a perakendec­inin maliyeti artıyor. Zammı perakendec­i yapmadı.” diye konuştu. Altunbilek, sektörde vadeli mal temininde sorun olmadığını, ham maddeden kaynaklı ürün temininde yaşanan sorunların da çözüldüğün­ü söyledi. Enlasyon oranının yüksek olduğuna dikkati çeken Altunbilek, “Hükümetimi­zden enlasyonun yıl sonuna kadar düşürmesin­i bekliyoruz. Dolar kuru 5,5-6 TL seviyeleri­nde kalırsa daha istikrarlı bir dönem yaşayacağı­mızı düşünüyoru­m.” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? MUSTAFA Altunbilek
MUSTAFA Altunbilek
 ??  ??
 ??  ?? TPF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek
TPF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye