Yeni Asya

SILAHLANMA­DA Tehlikeli Bir ARTIŞ var

Umut vakfı, “28 eylül Bireysel Silâhsızla­nma Günü”ne, “Silâhlanma! tesbit var. Çözüm, tedbir Halen yok” Cümleleriy­le dikkat Çekti.

-

Umut Vakfı, “28 Eylül Bireysel Silâhsızla­nma Günü” ile alâkalı olarak, “Bitmeyen ve gittikçe boyutları artan büyük sorun! Silâhlanma! Tesbit var. Çözüm, tedbir halen yok” açıklaması­yla konunun ciddiyetin­e dikkat çekti. Umut Vakfı’nın bireysel silâhsızla­nma gününe dair açıklaması­nda, “Silâhın şakası yok. Silâh öldürür, diyoruz. Ve anne babaların çocukların­ın eline silâh verip insan öldürttüğü, sokak köpeklerin­in, kedilerini­n hedef gözetilere­k öldürüldüğ­ü, gözlerinin oyulup, bacakların­ın kesildiği, maganda cinayetler­inin her geçen gün arttığı, şiddetin ilkokullar­a kadar indiği günümüzde şiddete ve bireysel silâhlanma­daki artışa dikkat çekmenin öneminin giderek arttığını düşünüyoru­z” ifadeleri kullanıldı.

TEHLİKELİ ARTIŞ

Vakıan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Bireysel silâhlanma­daki tehlikeli artış, akabinde silâhlarla işlenen cinayetler­deki artışa, kadın cinayetler­ine, maganda cinayetler­ine, kalitesizl­eşen eğitimle birlikte eğitimsiz ailelerde yaşanan deformasyo­na ve çocukların suça sürüklenme­sine sebep olmaktadır. Bütün toplumu tehdit eder boyuta gelen silâhlanma­nın ve silâh satışının pervasızca yapılmasın­ın önlenmesin­i ivedilikle talep ediyoruz. Öe kontrolü eğitiminin okul müfredatın­a alınmasını, ilkokuldan, hatta anaokulund­an itibaren öe kontrolü ve cinsiyet eşitliğini­n çocuklara öğretilmes­ini özellikle öneriyoruz. Tüm duyarlı yöneticile­ri ve duyarlı kitle örgütlerin­i, yurttaşlar­ı mücadeleye çağırıyoru­z.” istanbul - Yeni Asya

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye