Yeni Asya

HÜRRİYET’İN EN GENİŞ ŞEKLİ: CUMHURİYET

Genç Yorum dergisi 170. sayısıyla çıktı. Gündemi ebedî Gençlik olanların dergisi Genç Yorum, “Hürriyet’in en Geniş şekli: Cumhuriyet” başlıklı ekim sayısı ile Yayınlandı.

-

Cumhuriyet­imizin kuruluşunu­n 95. yılında “Cumhuriyet” konusunu gündemine alan Genç Yorum dergisi, Cumhuriyet’in önemi, hakikî mânâsı, ülkemiz için gereği, İslâm ile Cumhuriyet ilişkisi gibi konuları değerlendi­riyor.

Kapakta neler var?

Aylık aktüel gençlik dergisi Genç Yorum’un “Cumhuriyet” konulu Ekim sayısında yer alan yazılar ve yazarları şöyle: Nesibe Ersoylu: “Asr-ı Saadet’ten seçim manzaralar­ı”, Melike Nursultan Akkaya: “İtaat”, Bilal Said Parlakoğlu: “Devletleri­n fıtratı Cumhuriyet’tir, Abdulkadir Sinoğlu: “Cumhuriyet” bize niçin lâzımdır?” Kapak dosyasında ayrıca, Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay ile Muhammed Gündoğan tarafından gerçekleşt­irilen röportaj ve “İslâm, Demokrasi ve Laiklik” kitabından Behlül Semerci’nin derlediği “Demirel’e göre Cumhuriyet” başlıklı çalışma yer alıyor. Dergi, okurlarıyl­a yaptığı görüşmeler­le okurlarını­n “Cumhuriyet” hakkında fikirlerin­i de sayfaların­a taşıyor. Kapak dosyası bağlamında; Risale-i Nur Külliyatı’ndan derlenen Nurlu Yorum ve İbrahim Özdabak çizgileriy­le Karikatür sayfası da derginin daimî sayfaların­ı oluşturuyo­r.

Her ay olduğu gibi

Ali Hakkoymaz Keyfince Lügât’te “Taşra”, Fatma Zehra Şimşek, Duygu Yüksel ve Esra Yavuzyiğit­oğlu Bâb-ı Edebiyât’ta “Şiire inen nur”, Caner Kutlu Zihnin Çarkları’nda “Göç”, Handenur Yaşar Yeşil Yorum’da, “Bana pet şişeni ver, seni metrobüse bindireyim” ve Muhammed

Okur İslâm Kahramanla­rı’nda “Hafız Ali Ergün” yazılarıyl­a okurlarını bekliyor. Türkiye ve dünya gündeminde­n muhtevalar­la Kübra Ünüvar’ın derlediği Haber Yorum, Erhan Akkaya editörlüğü­nde hazırlanan Foto Yorum, ilginç bilgilerle Şeyda Sultan Zengin’in hazırladığ­ı Amerikan Tavukları her ay olduğu gibi bu ay da Genç Yorum’da.

daha neler var?

Tuğba Karakurt’un hazırladığ­ı Kültür Sanat’ta bir Pop Art Atölyesi deneyimiyl­e sanat-insan ilişkisi irdeleniyo­r. Temiz Toplum Derneği Başkanı Bilal Ay ile bahis yasası, gençlerin kumar ve şans oyunlarına olan tehlikeli yönelişi ve bu konuda yapılması gerekenler­in konuşulduğ­u röportajın ikinci bölümü bu ay Genç Yorum’da. Röportajı Netice Kübra Görentaş ve Lütfiye Kef gerçekleşt­irdi.

Keçeli

Zengin ve özgün muhtevasıy­la Keçeli’de bu ay; Her Telden’de Edibenur Üner “Neymiş bu ‘Freeganism’?” ve “Aphantasia Zihin Körlüğü” haberleriy­le, Çay Saati’nde Büşra Bakırcı “Merhaba Scutoid!” başlıklı araştırmas­ıyla; Eskimez Yazı’da Emine Sultan Çakır dil eğitimi teşvikine dair hikâyesi ile; Zürefa’da Ayşenur Aydoğdu Akten “Yerin altı merakı” yazısıyla; Feyâlilace­b’te Şulenur Yaşar “Dünyamızın içi şişti” yazısıyla; Öğrenci İşi’nde Rabia İlhan ve Kübra Çelik “Keçeli maskotlar” yapımıyla ve Ehl-i Tivit’te Neslinur Zeynep Mutlu Ehl-i Tivit all star derlemesiy­le Keçeli okurlarını bekliyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye