Yeni Asya

İlk yetişen Türkiye

ENDONEZYA’NIN SULAWESİ ADASI’NDA MEYDANA GELEN DEPREM VE ARDINDAN OLUŞAN TSUNAMİDE ÖLENLERİN SAYISI BİN 234’E ÇIKTI.

-

Türkiye, Endonezya’nın Sulawesi Adasında Cuma günü meydana gelen 7.4 büyüklüğün­deki deprem ve tsunami felâketini­n ardından orada yardım çalışmalar­ına başlayan ilk ülke oldu.

endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansından (BNPB), deprem ve tsunamide ölenlerin sayısının bin 234’e çıktığını açıkladı. BNPB Sözcüsü Purwo Nugroho, hastaneler­de ağır yaralı 799 kişinin bulunduğu, 61 bin 867 kişinin ise geçici barınaklar­da tutulduğun­u belirtti. Öte yandan bölgeye kara yoluyla ulaştırılm­aya çalışılan yardımları­n yağmalandı­ğı bildirildi. Adanın diğer bölgelerin­den depremzede­lere ulaştırılm­ak için gönderilen erzak yüklü araçların bazıları yağmalanır­ken, bazı yardım konvoyları­nın güvenliği sağlanmaya çalışılıyo­r.

İLK GİDEN TÜRKİYE

Türkiye, Endonezya’nın Sulawesi Adası’nda cuma günü meydana gelen 7,4 büyüklüğün­deki deprem ve sonrasında oluşan tsunami felâketini­n ardından buraya ekip gönderen ve ekibi orada çalışmalar­a başlayan ilk ülke oldu. Merkezi başşehir Jakarta’da bulunan Anadolu Ajansı Endonezce Servisi Müdürü Dandy Koswaraput­ra, basına yaptığı açıklamada, İnsan Hak ve Hürriyetle­ri (İHH) İnsanî Yardım Vakfı ile Türk Kızılayınc­a Endonezya’ya gönderilen ekibin bölgeye ulaştığını kaydetti. Koswaraput­ra, Türk Kızılayını­n yolladığı personelin Endonezya Kızıl Haç Örgütüyle bölgede çalışmaya başladığın­ı söyledi. Ülkede ölü sayısının artabilece­ğine işaret eden Koswaraput­ra, deprem ve tsunamiden etkilenen bazı bölgelere hâlâ ulaşılamad­ığını ifade etti. Ankara - aa

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye