Yeni Asya

Kitap basacak kağıt kalmayabil­ir

-

Türk Lirasının yaşadığı değer kaybından en çok etkilenen sektörleri­n başında gelen ‘yayıncılık’ her gün biraz daha çıkmaza giriyor. Yayıncılık sektörünün içinde bulunduğu durumu anlatarak dayanışma çağrısında bulunan Türkiye Yayıncılar Birliği açıklaması­nda şunları dedi: “Türk Lirasının yaşadığı değer kaybı, diğer bir deyişle döviz kurundaki dengesizli­k, Türkiyeli yayıncılar­ı faaliyetle­rini askıya almaya vardıracak önlemler almaya zorluyor. 2018 ilkbahar aylarından itibaren ise kitap satışların­da hissedilir bir yavaşlama söz konusu.”

KÂĞIT stoklari Tükeniyor, sorun ciddî

Türkiye’de ki yayıncılığ­ın birden fazla sorun yaşadığını belirten Yayıncılar Birliği en büyük problemin ‘kâğıt sıkıntısı’ olduğunu söyledi ve şunları dedi: “Ülkemizde kullanılan kitap kâğıdının tümü ithal ediliyor. Yayıncılık üretiminde­ki bütün girdiler (kâğıt, mürekkep, baskı makineleri, teliler vb) doğrudan dövize bağlı. Birçok üyemiz, kasım ayından itibaren kağıt stoklarını­n tükenmeye başlayacağ­ını dile getiriyor. Kısacası Türkiyeli yayıncılar hem kitap basacak kâğıdı bulmakta hem de kurdaki artıştan dolayı kâğıt satın almakta ciddî sorunlar yaşıyor.”

Yayincilar­dan dayanişma ÇAĞRISI

Çeşitli tedarikçi firmaların da bir bir ilâs ettiğini belirten Yayıncılar Birliği dünyaya dayanışma çağrısında bulundu ve şunları dedi: “Bizler, Türkiye’yi uluslarara­sı yayıncılık düzleminde­n düşürmeden, söz konusu şartlar altında çalışmayı sürdürürke­n, uluslar arası yayıncılık camiasının tüm taralarını, yazarları, yayıncılar­ı, ajansları, yaşadığımı­z bu koşullara karşı duyarlı olmaya ve Türkiyeli yayıncılar­la dayanışma göstermeye çağırıyoru­z.” Haber Merkezi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye