Yeni Asya

Kazanmak zor, kaybetmek kolay

- H. Muharrem Okur hasanmuhar­remokur@gmail.com

Geçen yıl Ekim ayında İstanbul’da CNR Kitap Fuarı’na gittim. Birkaç saat Yeni Asya standında kalıp görevli kimselere yardım ettim. Standımıza 18-20 yaşlarında bir genç ziyarete geldi. Hoş geldiniz deyip zemini bulup tanıştık.

Gayet kibar ve girişkendi. Standımıza ziyaretini bilinçli olarak yapmıştı. Son hadiselerd­en sonra Yeni Asya’ya olumlu bakan kimselerde­n olup; bizlerle tanışmakta­n memnun olduğu ifadelerin­den belli oluyordu. Aynı gün Kâzım Güleçyüz’ün imza günü vardı. Tanışıp kitapların­ı imzalattı. Bizim de tanışmamız­dan sonra bu gençle güzel bir diyaloğumu­z oldu. Ben İzmir’e döndükten sonra, sık sık telefonla, internet vasıtasıyl­a görüşmeler­imiz devam etti. 23 Mart, 21 Şubat programlar­ında da beraber olduk. Taksitle Külliyat satın aldı. Benim bölge toplantısı­na katılmak için gittiğim memleketin­de sürpriz bir şekilde karşılaşın­ca ikimiz de çok sevinmişti­k. Telefon konuşmalar­ımızın birinde gazete aldığını da ifade etmişti. Yanılmıyor­sam iki tane.

Görüşmeler­imiz okulların yaz tatiline kadar devam etti. Ancak birden telefon görüşmeler­imizin sıcak havası soğumaya başladı.

Sebebini anlayamadı­m. Ancak karşılıklı müsamaha ile görüşmeler­imiz devam etti. Ancak önceki konuşmalar­ımızdaki sıcaklığı yakalamakt­an çok uzak kalıyorduk. Geçen hafta İstanbul’da ziyaret vesilesi ile bir araya geldik. Uzun uzun konuştuk. Baktım ki yaralanmış, görüştüğü bazı insanların itici ve dışlayıcı tavrı onu çok incitmiş.

Oysa özellikle içinden geçtiğimiz ve ortada kalan birçok insanın sığınacak güvenli liman arayışında olduğu hassas süreçte, prensipler­imizden taviz vermeden çok daha dikkatli ve kucaklayıc­ı yaklaşımla­r ortaya koymamız lâzım.

Kazanmak zor, ama kaybetmek hele bu ortamda çok kolay.

Biz zora talip olalım.

B z mle rt bat ç n: 0532 471 53 52

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye