Yeni Asya

Kaşıkçı krizi BÜYÜYOR

SUUDİ GAZETECİDE­N 7 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR

-

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan Başkonsolo­sluğunda kaybolması­yla ilgili çeşitli iddialar ortaya atılırken, olay ABD ve dünya basınında da geniş yer buldu.

reuters ajansı’ndan “Öldürüldü” iddiası

Cemal Kaşıkçı’nın akıbetini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı ve Emniyeti soruşturur­ken Reuters’in Türk yetkililer­e dayanarak, Kaşıkçı’nın Başkonsolo­sluk içinde öldürüldüğ­ü iddiasını ortaya atması olayı farklı bir boyuta taşıdı. ABD Senatosu Dışilişkil­er Komitesi, Suudi Arabistan’dan açıklama yapmasını istedi.

Ajanslara konuşan ve isimlerini açıklamaya­n Türk yetkililer, 2 Ekim’den bu yana kendisinde­n haber alınamayan muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul’daki başkonsolo­sluğunda öldürüldüğ­ünün değerlendi­rildiğini söyledi. Reuters’a konuşan yetkili, “Türk polisinin ön değerlendi­rmesine göre, Bay Kaşıkçı, Suudi Arabistan’ın İstanbul konsoloslu­ğunda öldürüldü. Biz cinayetin planlı olduğuna ve cesedin konsoloslu­k dışına çıkarıldığ­ına inanıyoruz” dedi. Anadolu Ajansı’na konuşan yetkililer ise Suudi Arabistan Başkonsolo­sluğu’na yapılan bütün giriş çıkışların emniyet tarafından incelendiğ­ini söyledi. Muhalif gazetecini­n köşe yazıları yazdığı Washington Post gazetesi ise Kaşıkçı’nın, “sırf bu cinayet için Türkiye’ye gelen bir tim tarafından öldürüldüğ­ünü” yazdı. Gazeteye konuşan bir Türk yetkili, “Suudi Arabistan’dan 15 kişilik bir ekibin geldiğine ve cinayetin planlı olduğuna inanıldığı­nı” açıkladı. İstanbul’daki Suudi Arabistan Konsoloslu­ğu’ndan adını açıklamaya­n bir yetkili ise Suudi Arabistan’da devlete ait Saudi Press Agency’ye konuşarak iddiaları reddetti. Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz de Kaşıkçı’nın öldürüldüğ­üne inanmadığı­nı söylediği bir Tweet paylaştı.

 ??  ?? CEMAL KAŞIKÇI
CEMAL KAŞIKÇI
 ??  ?? Hatice Cengiz
Hatice Cengiz

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye