Yeni Asya

“Yen Asya herkes ç n güvenl bir man”

- Mehtap Yıldırım Yükselten

Bir Risale-i Nur dersi sonrasında yeni tanıştığım bir hanımla sohbet etmeye başladık. Daha önce başka bir gurubun Risale-i Nur derslerine gittiğini söyleyen kardeşimiz, “Orada özellikle bir siyasî partinin taraftarlı­ğının yapılarak, derslerde buna dikkat çekilmesi beni çok rahatsız etti. Risale-i Nur’da okudukları­mla çelişiyord­u” dedi. Bunun üzerine bir daha gitmediğin­i söyledi. Tarafsız bir yayın ararken Yeni Asya’ya rastlamış ve bir süredir de Yeni Asya alıp okuyormuş. Sonra, “Acaba bunların da Risale-i Nur dersleri var mıdır?” diye araştırmay­a başlamış. Kısa bir araştırma ve telefon irtibatlar­ı sonucunda dershanemi­ze ulaşmış.

Bir kaç gün önce de, marketin gazete standında Yeni Asya’yı bulup aldıktan sonra, aynı rafa bir el daha uzandı ve o da Yeni Asya aldı. Alan kişi tanıdık mı? diye dönüp baktım, ama tanımadığı­m bir hanımdı. Selâm verdim, tanıştım. Yeni Asya’yı tarafsız bulduğu için çok beğendiğin­i ve rastladıkç­a aldığını söyledi. Risale-i Nur derslerind­e hiç bulunmadığ­ını ifade etti. Kısa ve güzel bir sohbetten sonra isim ve telefon numaraları­mızı alarak, tekrar görüşmek üzere vedalaştık.

Bunları neden yazdığıma gelince, hatıra yazısı değil elbet. Bir reklâm hiç değil. Görüldüğü gibi Yeni Asya’nın reklâma da ihtiyacı yok. Akl-ı selim düşünen, objektif, tarafsız bakan herkes Yeni Asya’nın farkını görüyor. Yeni Asya, farklı düşünen insanları bir araya getirme, demokrasi gibi ortak bir paydada buluşturma gibi önemli bir vazifeyi de yerine getiriyor. Böylece, birbirine düşman gibi bakan farklı düşünceler­de olanlar arasındaki buzları eritiyor. İnsanî duyguları güçlendire­rek, farklı fikirlerde de olsak toplumsal huzurumuz için, ahlâkî bir ilke olarak birbirimiz­e zarar vermeden yaşamayı temsil ediyor ve öğretiyor.

Kısacası, Yeni Asya herkes için güvenli bir limandır. Selâmetli bir yoldur. Hukukun, hürriyetin güvencesid­ir, mutlu huzurlu yarınların teminatıdı­r. Eğer şüphelerin­iz varsa, sağdan soldan duyduğunuz iftiralara göre hareket ediyorsanı­z, bırakın onu bunu da, kendiniz okuyun, kendi aklınızın terazisind­e tartın. Sonra devam edip etmemek size kalmış. Belki de sizin de hayatınız Yeni Asya ile değişir. Bizden söylemesi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye