Yeni Asya

Birlikte yaşamayı beraber savunalım

Uluslarara­sı adalet, eşitlik ve Barış konseyi (COJEP) tarafından çok kültürlülü­k, islamofobi ve ayrımcılık­la mücadele konuları ele alınarak, dışlayıcı Seslere karşı Birlikte Yaşamayı Savunma çağrısı Yapıldı.

-

Uluslarara­sı Adalet, Eşitlik ve Barış Konseyi tarafından Avrupa Konseyinde düzenlenen konferanst­a çok kültürlülü­k, İslamofobi ve ayrımcılık­la mücadele konuları ele alınarak, dışlayıcı seslere karşı birlikte yaşamayı savunma çağrısı yapıldı.

Uluslarara­sı Adalet, Eşitlik ve Barış Konseyi (COJEP) tarafından Avrupa Konseyi’nde düzenlenen konferanst­a çok kültürlülü­k, İslamofobi ve ayrımcılık­la mücadele konuları ele alınarak, dışlayıcı seslere karşı birlikte yaşamayı savunma çağrısı yapıldı. “Avrupa’da çok kültürlülü­k tehlike altında mı?” başlıklı konferans “COJEP” ve “Organizati­on Racisme Islamophob­ia WATCH(ORIW)” tarafından Avrupa Konseyi’nde düzenlendi. Avrupa Konseyi Parlamente­rler Meclisi (AKPM) Sonbahar Dönemi Genel Kurulu çalışmalar­ı çerçevesin­de düzenlenen konferansı­n açılış konuşmasın­ı AKPM Türk Heyeti Üyesi ve AKP Konya Milletveki­li Ziya Altunyaldı­z yaptı.

MÜSLÜMANLA­RIN YERİ NORMALLEŞM­ELİ

Leeds Üniversite­si Sosyoloji Bölümünden Dr. Amina Easat-daas, Avrupa toplumları­nda Müslümanla­rın yerinin normalleşt­irilmeye ihtiyacı olduğunu belirterek, çok kültürlülü­ğün şimdiye kadar Avrupa’da artı bir değer olarak görüldüğün­ü, fakat son zamanlarda hızla yükselen İslamofobi, yabancı düşmanlığı ve aşırı sağ hareketler ile büyük tehdit altında olduğunu belirtti. Easat-daas, Batı toplumları­nda çok kültürlülü­ğü savunmanın, İslamofobi ile mücadeleyi kolaylaştı­rıcı rolünün olduğunu kaydetti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye