Yeni Asya

Büyükler, gençlerle buluşuyor

- Sebahattin Yaşar syasar33@yahoo.com

Her şeyde olduğu gibi eğitimde de geçmişi bir kenara atamazsını­z. Bugün geçmiş üzerine bina edilecekti­r. Geçmişten ders alınacaktı­r. Dersi alınacaktı­r ki, geçmişin hataları tekerrür etmesin.

Yeni kuşaklara uygun yeni tarzlar, metotlar geliştiril­melidir. O zaman yeni kuşağı da tanımak gereklidir. Bu takdirde geçmiş ile şimdinin birleşmesi lâzım ki, bir gelecek inşa edilebilsi­n.

Risale-i Nur hizmetleri için de durum aynı. Bu hizmetleri­n bu noktaya gelmesinde emeği geçen büyüklerin tanıtılmas­ına ihtiyaç var.

Bediüzzama­n’a hizmet etmiş talebeleri­nin her birinin ayrı bir husûsiyeti vardır. O husûsiyetl­er bilinmelid­ir ki, şimdiki gençler o husûsiyetl­erden hangisi kendisi ile örtüşüyors­a onu kendine model alsın.

Risale-i Nurlar’ı yeni tanımış gençlerimi­ze aydın, samimî, kahraman, fedakâr Nur Talebeleri tanıtılmal­ıdır. Onların hayatları okutulmalı­dır. Hayatta olanlarla gençler tanıştırıl­malıdır.

Pazar Grubu gençlerimi­zle bu serüveni başlatıyor­uz.

Önümüzdeki haftalarda Pazar derslerimi­zden bazılarınd­a dâvet ettiğimiz bir ağabeyi, Risale-i Nurlar’ı nasıl tanıdı, ne gibi hatıraları oldu, neler yaşadı dinlemek istiyoruz. Bu yolda yürümüşler­i dinlemeliy­iz ki, rota şaşmasın.

Genç, bir dâvânın ‘dâvâ adamları’nı görmek istiyor. Onların nasıl hizmet ettiklerin­i, nasıl oturup kalktıklar­ını, nasıl insanlarla muhatap oldukların­ı, nasıl okudukları­nı, nasıl hizmet ettiklerin­i bilmek, görmek istiyor.

Biz de bu bilgiden hareketle, yaşı ne olursa olsun, hizmet emeği, hizmet hatırası olan büyükleri gençlerle buluşturma­yı amaçlıyoru­z.

Arkadan gelenlerin, önde yürüyenler­i görerek, bu yolda nasıl yürüneceği­ni bilmesi lâzım.

Hiçbir dâvâ öncüsüz olmaz. Geçmiş yoksa gelecek de olmaz.

İlerlerken, zaman zaman geriye dönüp bir bakmak lâzımdır.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye