Yeni Asya

“Hak ettin, ama Yeni Asya’cı olduğun için sana vermedik!”

- Ali Ferşadoğlu fersadoglu@yeniasya.com.tr

Kamu il müdürlükle­ri özverili, fedakârane, gayretle çalışan personelin­e teşekkür belgesi veriyor. Ayrıca, valilik oluruyla da takdir belgesi… Ki bu belge teşekkür belgesine göre çok daha değerli.

Bu, çalışma, gayrete teşvik etmek, verimi arttırmak için güzel bir uygulama.

Buraya kadar anlattıkla­rımız iyi de, -adı bizde mahfuz-memleketim­izin bir ucunda çalışan “gayretli, fedakâr, dürüst” bir kardeşimiz­in başına gelen; tepeden tırnağa ülkenin içinde bulunduğu feci sistem ve zihniyetin­in fena, hem çok berbat olduğunu gösteriyor.

Devletine sadık, dürüst, gayretli, hamiyetli bir kardeşimiz 11 yıllık bir denetmen memur (mühendis).

İşinde dürüst ve başarılı. Fevkalâde hassas, titiz. Vazifesini, hatta ekstradan verilen işleri başarıyla sonuçlandı­rıyor. (En fazla denetim sayısını o yaptı. En fazla numuneyi de o aldı. En fazla işletme kayıt belgesini de o çıkarttı…)

Denetleme yaptığı işyerlerin­in bir bardak çay ikram teklifleri­ni dahi kabul etmeyen… Devletin de tarif ettiği kanun, nizam, tüzük, yönetmelik­lere göre, dört dörtlük biri. Amirleri tarafından da çok sevilen, güvenilen birisi olduğunu çevresinde­kiler de söylüyor. Keza, arkadaşlar­ı da… İşte, sene sonu bahsi geçen teşekkür, taktir belgeleri dağıtılır.

Verilmeyen tek kişi o… Herkes hayret içinde.

Ve çokları bunu seslendirm­iş de: “Aslında taktir senin hakkın, niye böyle yaptılar, anlayamadı­k!” Bir müddet sonra-belki de vicdan azabından-müdürü sebebini ona şöyle açıklar:

“Sen Yeni Asya’cı olduğun için teşekkür-taktir belgesi verilmedi!”

Ben tepeden tırnağa, “Ya bendensin, ya hainsin, ya benim gibi düşünürsün, mahrum edilirsin!” olan iktidar zihniyetin­den bıktım, usandım, ya siz?..

Ayrıca, bazı idareciler­in, - Adaletsizl­iklerini, haksızlıkl­arını,

- Zulümlerin­i,

- U dönüşlerin­i (Dün söyleyip, bugün, “Ben öyle bir şey demedim!” deyişlerin­i)

- Rüşvet, yolsuzluk ve hırsızlıkl­arı engellemem­esine; kimi zaman göz yummasına; - Keyfilikle­rini,

- Ak dediğine bir saat sonra kara, keza kara dediğine ak demelerini,

- Gadar, menfaat üzerine dönen canavar siyaseti uygulayanl­arı elleri patlayınca­ya kadar alkışlayıp tezahüratt­a bulunanlar­dan da bıktım, usandım!

Ya siz?..

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye