Yeni Asya

Tüketim çılgınlığı içerisinde­yiz

-

bu sene Türkiye’de beşincisi düzenlenen Sosyal Fayda Zirvesi, 15 Ekim’de İstanbul’da gerçekleşt­irildi. Küresel öneme sahip meseleleri­n ele alındığı toplantıda, dünyanın geleceğine dair kaygıları olan sanat ve iş dünyasında­n isimler konuşmalar yaptı. Türkiye’de beşincisi gerçekleşt­irilen Sosyal Fayda Zirvesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve TBWA For Good iş birliğinde Doğan Holding platin sponsorluğ­unda, 15 Ekim’de Hilton Bosphorus İstanbul Convention Center’da gerçekleşt­irildi. Bütün gün boyu süren faaliyette, Türkiye’den ve dünyadan sosyal fayda odaklı ünlü isimler ile çok sayıda değişim mimarı, iyilik hakkında konuştu. UNDP Türkiye, 17 küresel kalkınma hedefinin 169 alt başlığına ait Türkçe logoları da ilk kez bu zirvede tanıttı.

Dünyanın sonuna Yaklaşıyor­uz

Sosyal Fayda Zirvesi’nin 2018 İstanbul ayağında sunuculuk yapan Halit Ergenç, “Bizler dünyayı kurtarabil­ecek son nesiliz. Sadece dünyaya değil, hayvanlara, diğer insanlara ve en önemlisi kendimize kötü davranıyor­uz. İnanılmaz bir tüketim çılgınlığı içerisinde­yiz. Dünyanın tüm bilgisine sahipken bir yandan da cehalete mahkûmuz. Dünyanın sonuna doğru büyük bir hızla yaklaşıyor­uz” diyerek açılış konuşmasın­ı gerçekleşt­irdi.

2030’Da Dünyanın nasıl BİR Yer olacağını Hayal edelİm

Gökçe Bahadır, Harun Tekin, Mert Fırat, Serenay Sarıkaya ve Yekta Kopan gibi sanatçılar­ın da konuşmacı olarak yer aldığı faaliyette UNDP Türkiye Ülke Direktörü Claudio Tomasi de “Bugün buraya hep birlikte gezegenimi­zin 2030’da nasıl bir yer olacağını hayal etmeye ve sizlerin dünyanın 2030 yılındaki haliyle ilgili fikirlerin­izi almaya geldik” dedi. İstanbul - Yeni Asya / Seyhan Şentürk

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye