Yeni Asya

arap dunyasi demir perdesiyle E yuzlesiyor

“ARAP ÂLEMİ, SADECE DIŞ AKTÖRLERİN EMPOZE Ettİğİ DEĞİL, İKTİDAR İÇİN ÇATIŞAN İç GÜÇLERİN OLUŞTURDUĞ­U BİR DEMİR PERDE İLE KARŞI KARŞIYA.”

-

özgür avrupa radyosu gibi

Washington Post’ta yayınlanan son yazısında Kaşıkçı şöyle yazdı: “Soğuk Savaş boyunca Radio Free Europe (Özgür Avrupa Radyosu), özgürlük umudunu besleyip sürdürmek için önemli bir rol oynamıştı. Arap dünyasının da benzerine ihtiyacı var.”

En büyük ihtiyaç özgürlük

“ARAP dünyasının en çok ihtiyacı olan şey ifade özgürlüğü” başlıklı yazısında Kaşıkçı, “Araplar ya bilgilendi­rilmiyor ya da yanlış bilgilendi­riliyor; bölgeyi ve günlük hayatların­ı etkileyen meseleleri toplum içinde konuşamıyo­rlar” dedi.

Amerikan Washington Post gazetesi, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolo­sluğu’na girdiği 2 Ekim’den bu yana kayıp olan gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın son köşe yazısını yayımladı. Washington Post, Kaşıkçı’nın yazıyı, bu tarihten önce gazeteye gönderdiği­ni açıkladı. Gazeteden yapılan açıklamada, köşe yazısının Kaşıkçı’nın kaybolması­ndan önce yazıldığı, 3 Ekim’de onun tercümanı ve yardımcısı tarafından Washington Post’a gönderildi­ği belirtildi. Yazının bugüne dek Kaşıkçı’nın yeniden ortaya çıkacağı umuduyla yayımlanma­dığı vurgulandı. Türk yetkililer­in Başkonsolo­slukta “sorgulandı­ğını, işkence gördüğünü ve öldürüldüğ­ünü” iddia ettikleri, Suudi Arabistan’ın ise “Hakkındaki bu iddialar yalan” dediği Kaşıkçı, “Arap dünyasının en çok ihtiyaç duyduğu şey ifade özgürlüğü” başlıklı yazıda, Arap ülkelerini­n hükümetler­ine medyayı susturmak için tam yetki verildiğin­i iddia ediyor. Suudi gazetecini­n yazısından bazı satırlar şöyle:

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye