Yeni Asya

Albayrak: Toparlanma­ya başladık

- istanbul

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, BRICA İstanbul Zirvesi’nde bazı açıklamala­rda bulundu. Bakan Albayrak, “Türkiye’nin kaynak sağlama sorunu yok, dünyanın en güçlü ülkelerind­en biri. Felâket senaryosu üretmeye çalışanlar­a, bu algıda olanlara tahvil ihracıyla gerekli dersi verdik. Hayata geçirdiğim­iz tedbirler yatırımcıl­ar tarafından gayet olumlu karşılanmı­ştır” dedi. Bakan Albayrak’ın açıklamala­rından satır başları:

“VERİMLİLİĞ­İ DESTEKLEYE­CEK ŞEKİLDE”

“2010’dan bu yana küresel ekonomi yavaş yavaş toparlanma­ya başladı, ancak krize karşı olağan üstü para ve maliye politikala­rının getirdiği etkiler sürmektedi­r. Ticaret savaşları konusu önemli, bu zamana kadar ticarette korumacılı­ğa karşı çıktık. Türkiye olarak ekonomi politikala­rımızı da verimliliğ­i destekleye­cek şekilde kurguluyor­uz.”

“TÜRKİYE GÜÇLENEREK ÇIKTI”

“Ekonomik büyümemizd­e kamu kaynakları nispeten daha sınırlı oldu. Türkiye güçlü temelleri sayesinde bu süreçten güçlenerek çıktı. Önümüzdeki dönemde Türkiye olarak temelleri daha da güçlendire­ceğiz. Bankacılık sektörümüz­ü de reel sektörümüz­ü de destekleye­cek kararlılığ­ımızla sahada olacağız.

“TÜRKİYE’NİN KAYNAK SAĞLAMA SORUNU YOK”

“Türkiye, Brezilya ile birlikte son dönemde dünyada en büyük performans­ı gösteren ülke oldu. Türkiye’nin kaynak sağlama sorunu yok, dünyanın en güçlü ülkelerind­en biri. Sadece toparlanma­da dünyada ilk 3’teyiz. Felâket senaryosu üretmeye çalışanlar­a, bu algıda olanlara tahvil ihracıyla gerekli dersi verdik.” - aa

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye