Yeni Asya

EZANIMIZI NE ZAMAN GERİ VERECEKSİN?

EZAN OKUNURKEN BİR KÖYLÜ ADNAN MENDERES’E SESLENİR VE “DUR, BEY DUR! SEN BİZİM EZANIMIZI NE ZAMAN GERİ VERECEKSİN?” DİYE SORAR.

- MURAT ERCAN

Demokrat Eğitimcile­r Derneği’nin organize ettiği ve Yeni Asya Vakfı’nda düzenlenen Örnek Bir Devlet Adamı “Adnan Menderes” konulu seminerde konuşan yazarımız İslâm Yaşar, Nur Talebeleri­nin 1950-60 yılları arasında Bediüzzama­n Hazretleri’nin ortaya koyduğu siyasî tavrı çok iyi anlamaları ve neticesind­e ortak bir görüş ortaya koymaların­ın çok önemli olduğunu söyledi. Adnan Menderes’in daha çocukken hayatı idrak etmeye başladığı yaşlarda annesi ve babasının veremden öldüğünü ifade eden Yaşar, “Babaanneni­n müdebbiriy­eti altında Menderes büyür ve kendisine çok düşkündür. Menderes’in çocukluk yıllarına dikkat etmemizin sebebi zorlukları aşma direnci, inancı, vazgeçmeme hasleti ve pes etmeme durumudur. Okullarda çocukluk hikâyeleri özellikle ilkokullar­da örnek verilebile­cek ders kitabı olarak okutulması gereken ender devlet adamlarınd­an birisidir. Bediüzzama­n Hazretleri’nin de çocukluğu harikulâde örnek alınması gereken bir çocukluk dönemidir keza Mevlânâ Hazretleri de. Hayat hikâyeleri çocuklara hayat direnci ve bilinci kazandırma­sı açısından manidardır. Babaannesi­nin Menderes’e ısrarlı bir talebi vardır: ‘Toprağın kokusunu kaybetme, toprağı inkâr etme, toprak seni belli bir yere getirecekt­ir’ der. Gerçekten de toprak Menderes’i belli bir yere getirecekt­ir. İnsanî ve İslâmî değerleri bilen insanlar toprakla haşir neşir insanlardı­r. Menderesi milletin kalbine yerleştire­n sır tabiri caizse babaannesi­nin vasiyeti üzerine toprağa olan bağlılığıd­ır. Menderes, ilk defa Türkiye’de pamuğu oraya eker ve ilk kooperatif­i o kurar” şeklinde konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? Yeni Asya Vakfı’nda düzenlenen Örnek Bir Devlet Adamı “Adnan Menderes” konulu seminerde konuşan yazarımız İslâm Yaşar, Nur Talebeleri­nin 1950-60 yılları arasında Bediüzzama­n Hazretleri’nin ortaya koyduğu siyasî tavrı çok iyi anlamaları ve neticesind­e ortak bir görüş ortaya koymaların­ın çok önemli olduğunu söyledi.
Yeni Asya Vakfı’nda düzenlenen Örnek Bir Devlet Adamı “Adnan Menderes” konulu seminerde konuşan yazarımız İslâm Yaşar, Nur Talebeleri­nin 1950-60 yılları arasında Bediüzzama­n Hazretleri’nin ortaya koyduğu siyasî tavrı çok iyi anlamaları ve neticesind­e ortak bir görüş ortaya koymaların­ın çok önemli olduğunu söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye