Yeni Asya

3 milyon 559 bin 262

İçİşlerİ Bakanı Süleyman Soylu, TÜRKİYE’DEKİ Surİyelİ Sayısını 3 mİlyon 559 BİN 262 olarak açıkladı.

- FATİH KARAGÖZ ankara

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, türkiye’deki Suriyeli sayısını 3 milyon 559 bin 262 olarak açıkladı. Soylu, bu kişilerin yoğun olarak İstanbul, Şanlıurfa, Hatay, gaziantep, Adana illerinde yaşadıklar­ını bildirdi.

İçİşlerİ Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’deki Suriyeli sayısını 3 milyon 559 bin 262 olarak açıkladı. CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer, “Suriyeli mülteciler” sorununu, İçişleri Bakanlığın­a yönelttiği soru önergesiyl­e Meclis gündemine taşıdı. Gürer, soru önergesind­e Suriye’de iç savaşın başladığı yıldan bu yana ülkemize sığınan Suriyeli mülteci sayısı ve bunların hangi illerde yoğun olarak yaşadıklar­ının açıklanmas­ını istedi.

Gürer’in soru önergesine cevap veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Ülkemizde geçici koruma kapsamında bulunan Suriyeli yabancı sayısı 13.09.2018 tarihi itibarıyla 3.559.262’dir” açıklaması­nda bulundu. Bakan Soylu, bu kişiler yoğun olarak İstanbul, Şanlıurfa, Hatay, Gaziantep, Adana illerinde yaşadıklar­ını bildirdi.

3.5 milyonu geçen Suriyelile­rin ve diğer başka ülkelerden gelen geçici mülteciler­in, ülkemiz nüfusunun yüzde 5’ine ulaştığını söyleyen Gürer, “Ülkemizde yaşayan her 20 kişiden biri Suriyeli konumunda. Bazı illerimizd­e ve özellikle bazı Güney illerimizi­n bazı bölgelerin­de Suriyeli nüfusu, yerleşik nüfustan daha fazla oldu. Bunların ülkemizde hem ekonomik hem de sosyokültü­rel açıdan oluşturduk­ları ciddi sorunlar her geçen gün biraz daha artmaktadı­r” açıklaması­nda bulundu.

 ??  ??
 ??  ?? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’deki Suriyeli sayısını 3 milyon 559 bin 262 olarak açıkladı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’deki Suriyeli sayısını 3 milyon 559 bin 262 olarak açıkladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye