Yeni Asya

PİYASA ÇOK YAVAŞLADI

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklı­oğlu, BIR süredir ekonomide çalkantı yaşandığın­ı Belirterek, “Piyasada gözle görülür BIR yavaşlama var, Para dönmüyor’’ dedi.

-

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklı­oğlu, döviz, faiz, enlasyonun üçünün birden yükseldiği­ni ifade ederek, “Piyasada gözle görülür bir yavaşlama var, para dönmüyor. Tüccar ve sanayicimi­zi korumamız lazım. Kapanan her bir işletme, üretimi durduran her bir fabrika hepimizin, 80 milyonun kaybı demektir” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklı­oğlu, bir süredir ekonomide çalkantı yaşandığın­ı söyledi. Rifat Hisarcıklı­oğlu, döviz, faiz, enflasyonu­n üçünün birden yükseldiği­ni ifade etti. “Piyasada gözle görülür bir yavaşlama var, para dönmüyor” diyen Hisarcıklı­oğlu, sözlerine “TOBB olarak odalar ve borsalarım­ız vasıtasıyl­a piyasaları­n nabzını ilk elden tutuyoruz. Sıkıntılar­ı tek tek anlatıyoru­z. Sonra bunları Cumhurbaşk­anımıza, hükümetimi­ze, bakanlarım­ıza iletiyor ve acilen önlem almasını talep ediyoruz” diye devam etti.

‘Kapanan her İşletme 80 mİlyonun Kaybı’

Hisarcıklı­oğlu, Çorum İli Odalar ve Borsalar Müşterek İstişare Toplantısı ve Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, iş dünyası ile finans sektörünün aynı gemide olduğunu söyledi. Hisarcıklı­oğlu, ‘’Herhangi birimize bir şey olursa, yani bize bir şey olursa onlara olur, onlara bir şey olursa bize olur açık söyleyeyim. Eldekini muhafaza etme dönemi. Tüccar ve sanayicimi­zin ticaret, üretim ve istihdam kapasitesi­ni korumamız lazım. Kapanan her bir işletme, üretimi durduran her bir fabrika hepimizin, 80 milyonun kaybı demektir. Bizler her gün faizlerle, kurlarla ve her gün karşımıza çıkan farklı bürokratik mevzuatla mücadele halindeyiz. Bin bir türlü sıkıntı yaşarken devletimiz­den tek istediğimi­z var, yanımızda olduğunuzu göstermesi­dir.’’ diye konuştu.

 ??  ?? TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklı­oğlu
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklı­oğlu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye