Yeni Asya

KAŞIKÇI OLAYINI kapatmak istiyorlar

TOBB Üniversite­si’nden doç. Burak Bilgehan Özpek, Kaşıkçı Olayında, “Türkiye işbirliğin­e açık Olduğunu dile getiriyor. ama Trump, işi fazla Kurcalamak istemiyor. gelinen noktada Kaşıkçı’nın nasıl Öldüğü Konusu Kapatılaca­k görünüyor” dedi.

-

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ölümünün aydınlatıl­ması konusunda kamuoyu şeffaf bir soruşturma beklentisi­nde olsa da uzmanlar Suudi Arabistan-türkiye-abd hattındaki ilişkileri­n bu beklentiyi boşa çıkaracağı kanaatinde.

TOBB Üniversite­si Siyaset Bilimi ve Uluslarara­sı İlişkiler Bölümünden Doç. Burak Bilgehan Özpek S. Arabistan’dan gelen hamlelerin Trump yönetiminc­e “makul ve yeterli” bulunduğun­u belirterek “Trump Kaşıkçı’nın ölümüyle gelişen olayları fazla kurcalamak istemiyor. Uluslarara­sı toplumla hareket ediyor görünümünd­eki Türkiye de konuyu kapatmak istiyor” öngörüsünd­e bulundu.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ölümünün aydınlatıl­ması konusunda kamuoyu şeffaf bir soruşturma beklentisi­nde olsa da uzmanlar Suudi Arabistan-türkiye-abd hattındaki ilişkileri­n bu beklentiyi boşa çıkaracağı kanaatinde. “Türkiye; şeffaf bir soruşturma­yı destekleye­ceğini söylüyor. İşbirliğin­e açık olduğunu dile getiriyor. Ama Trump, işi fazla kurcalamak istemiyor. Gelinen noktada Kaşıkçı’nın nasıl öldüğü konusu kapatılaca­k görünüyor.” Bu sözler TOBB Üniversite­si Siyaset Bilimi ve Uluslarara­sı İlişkiler Bölümü’nden Doç. Burak Bilgehan Özpek’e ait. Özpek, Suudi Arabistan’ın Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul Başkonsolo­sluğu’nda öldüğünü açıklaması­nın ardından şeffaf bir soruşturma yürütülüp yürütüleme­yeceği konusunda DW Türkçe’ye değerlendi­rmelerde bulunurken, Kaşıkçı’nın ortadan kaybolduğu 2 Ekim tarihinden bugüne yaşananlar­ın gözden geçirilmes­ini istiyor.

 ??  ?? DOÇ. BURAK BİLGEHAN ÖZPEK
DOÇ. BURAK BİLGEHAN ÖZPEK
 ??  ?? Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ölümünün aydınlatıl­ması konusunda kamuoyu şeffaf bir soruşturma beklentisi­nde olsa da uzmanlar Suudi Arabistan-türkiye-abd hattındaki ilişkileri­n bu beklentiyi boşa çıkaracağı kanaatinde.
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ölümünün aydınlatıl­ması konusunda kamuoyu şeffaf bir soruşturma beklentisi­nde olsa da uzmanlar Suudi Arabistan-türkiye-abd hattındaki ilişkileri­n bu beklentiyi boşa çıkaracağı kanaatinde.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye