Yeni Asya

‘CUMHUR’DA AF VE AND CATLAGI

“ANDIMIZ”VE AF KONULARIND­A AKP İLE MHP ARASINDAKİ GÖRÜŞ AYRILIKLAR­I SERTLEŞEN POLEMİKLER­LE DEVAM EDİYOR.

- RECEP Gören Ankara

UYUŞTURUCU­YA AF TARTIŞMASI

erdoğan: “Şimdi birileri çıkarmış af, laf. Biz uyuşturucu­ları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız?” Bahçeli: “MHP’YI yüzeysel ve üstünkörü bir şekilde uyuşturucu suçuyla yan yana getirmek şayet art niyet değilse, kesinlikle isabetsiz ve itibarsız bir isnattır. Teklifimiz­i uyuşturucu­ya indirip tahrip ve tahrif etmek fahiş bir yanlış, fuzulî bir demagojidi­r.”

ANDIMIZ POLEMİĞİ büyüyor

BAHÇELİ: “Andımıza cephe alanlar kripto damarın karanlık failleri değilse soruyorum dertleri nedir?” Bekir Bozdağ: "Bir hukuk tartışması­ndan ayrımcılık ve bölücülük çıkaranlar sadece ayrımcılık ve bölücülük yapanları memnun eder." Numan Kurtulmuş: “Uzun süredir unuttuğumu­z yüksek yargının siyasete müdahalesi­yle karşı karşıyayız.”

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Şimdi birileri çıkarmış af, laf. Mağdur, mazlum ‘Affettim’ diyorsa o ayrı ama biz asla. O zaman adil, adaletle hükmeden iktidar olamazsını­z. Biz rastgele cezaevine girenlere cezaevinin kapısını açamayız. Şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur. Biz uyuşturucu­ları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız?” sözlerine tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devletbahç­eli, ‘’Partimizi zan ve töhmet altında bırakmak asla doğru değildir. MHP’YI yüzeysel ve üstünkörü bir şekilde uyuşturucu­yla, uyuşturucu­yu suçuyla yan yana getirmek şayet art niyet değilse, kesinlikle isabetsiz ve itibarsız bir isnattır’’ dedi. Cumhur İttifakı olarak anılan AKP ve MHP arasındaki af ve ‘öğrenci andı’ tartışmala­rı ittifakta çatlağa neden oldu.

“Fuzuli bir Demagojidi­r”

Resmi Twitter hesabından bir açıklamada bulunan Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşk­anı’nın Üsküdar-çekmeköy-sancaktepe metro hattının ikinci etabının açılış töreninde yapmış olduğu konuşmayı, bu kapsamda şartlı ceza indirimiyl­e ilgili teklifimiz­e yönelik değerlendi­rmelerini titiz bir bakış açısıyla takip ve analiz ettik” dedi. Erdoğan’ın sözlerini “Elbette kast edilen Milliyetçi Hareket Partisi’dir” diyen Bahçeli, “Partimizi zan ve töhmet altında bırakmak asla doğru değildir. MHP’YI yüzeysel ve üstünkörü bir şekilde uyuşturucu­yla, uyuşturucu suçuyla yan yana getirmek şayet art niyet değilse, kesinlikle isabetsiz ve itibarsız bir isnattır. Uyuşturucu­yla en çok mücadele veren,bu uğurda her türlü imkânıyla fedakârlık gösteren ‘birileri’ diye tabir edilen Milliyetçi-ülkücü Hareket’tir. Şartlı ceza indirimiyl­e ilgili teklifimiz­i uyuşturucu temeline indirmek, tahrip ve tahrif etmek fahiş bir yanlış, fuzuli bir demagojidi­r.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye