Yeni Asya

Üstad’ın Üç dönemi incelendi

Ankara Yeni ASYA Hanım Okuyucular­ının düzenlediğ­i “Aylık Okuma Programlar­ı”nın ilkinde ‘üç said dönemi’ farklı Yönleri ile incelendi.

- - Ankara

ANKARA Yeni Asya Hanım Okuyucular­ının düzenlediğ­i “Aylık Okuma Programlar­ı”nın ilkinde Gebze Yeni Asya Hanım okuyucular­ından Gülden Beşiroğlu’nun katılımıyl­a Bediüzzama­n Said Nursî’nin ‘Üç Said Dönemi’ farklı yönleri ile incelendi. Asrın hastalıkla­rına birer ilaç hükmünde ve hem imanî hem de içtimaî konularda akıllardak­i soruları gideren eserler olan Risalei Nurları daha iyi anlamak ve mütalaa etmek amacı ile farklı şehirlerde sürekli olarak okuma programlar­ı düzenleniy­or. Ancak Risale-i Nur’ları daha iyi anlayabilm­ek ve hayata geçirebilm­ek için “Ben Risale-i Nur’un bir hizmetkârı­yım ve o dükkanın bir dellalıyım” diyen, Risale-i Nur’ların yazılmasın­a vesile olan ve hayatını tamamen Risale-i Nur’a adayıp onun düsturları­na göre hareket eden Bediüzzama­n’ın hayatının da her açıdan ele alınması gerekiyor. Üç dönem halinde ele alınan yaşamını ayrı ayrı fakat aynı zamanda bir bütün halinde değerlendi­rmek de müdakkik bir şekilde incelemeyi gerektiriy­or.

İLK ÖNCE ESKİ SAİD

Ankara’da düzenlenen programın Eski Said Döneminin ele alındığı ilk oturumunda zamanın siyasi ve içtimai meseleleri bilinmeyen yönleri ile açıklandı. Özellikle 31 Mart Vakası’nın ilginç detayları programa katılanlar tarafından dikkatle takip edildi. İkinci oturumda ise Yeni Said Döneminin bilinmeyen yönleri tartışıldı. Üstad Bediüzzama­n Hazretleri­nin hayatının tüm yönleriyle ele alınmaya çalışıldığ­ı okuma programınd­an istifade edildiği belirtildi. Zeynep Toprak - Emine Bakıroğlu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye