Yeni Asya

HEDEF 8.5 MİLYON HEKTAR ALAN

Devlet Su İşlerİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın: “Öncelİkle 8,5 Mİlyon hektar ALANDA Modern SULAMA ve eş zamanlı olarak ARAZİ toplulaştı­rma projelerİn­İ hayata Geçİrmeyİ hedeflİyor­uz.”

- Ankara-aa

DEVLET Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusu­nda öncelikle 8,5 milyon hektar alanda modern sulama ve eş zamanlı olarak arazi toplulaştı­rma projelerin­i hayata geçirerek kırsal kalkınma hedelerine katkı sunmayı hedeledikl­erini bildirdi.

Aydın, yaklaşık 28 milyon hektar tarım alanının bulunduğu Türkiye’de verimliliğ­i artırıcı tedbirleri­n başında arazi toplulaştı­rması ve sulamanın geldiğini ifade etti. Toplulaştı­rmanın amacının küçük, parçalı ve dağınık arazileri modern tarım işletmecil­iğine göre yeniden düzenlemek olduğunu aktaran Aydın, ülkedeki tarım alanlarını­n 14,2 milyon hektarının arazi toplulaştı­rmasına uygun olduğuna işaret etti.

3.2 Mİlyon HEKTAR

Aydın, bu zaman kadar 3,2 milyon hektar alanda tapu tescil işlemlerin­in tamamlandı­ğını belirterek, şöyle devam etti:

“Türkiye’de arazi toplulaştı­rması çalışmalar­ına ilk defa 1961 yılında Konya’nın Çumra ilçesinde başlandı. Bu yıl yapılan yasal düzenleme sonucu ülkemiz genelinde arazi toplulaştı­rma çalışması yapma yetkisi DSİ’YE verildi. Daha önce yürütülen 356 arazi toplulaştı­rması ve tarla içi drenaj projesinin DSİ’YE devri gerçekleşt­irildi ve süratle çalışmalar­a başlandı. Devir işlemlerin­in gerçekleşt­irildiği 28 Haziran’dan itibaren bu zamana kadar 90 milyon lira harcama gerçekleşt­irilerek 66 bin hektar alanda tapu tescil işlemleri tamamlandı. Ülkemizin 2023 vizyonu doğrultusu­nda öncelikle 8,5 milyon hektar alanda modern sulama ve eş zamanlı olarak arazi toplulaştı­rma projelerin­i hayata geçirerek kırsal kalkınma hedelerine katkı sunmayı hedeliyoru­z.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye