Yeni Asya

Kpss’de 3. oldu mülâkatta elendi

Öğretmen Meryem Özel, “Genelde ailesinde KHK ile ihraç edilenlere mülâkatta düşük puan veriliyor” ifadesini kullandı.

-

KPSS’DE Türkiye üçüncüsü olup mülâkatla elenen öğretmen Meryem Özel, konuk olduğu özel bir radyoda, “Biz bu haksızlığı­n giderilmes­ini istiyoruz. Mülâkat sisteminin kaldırılma­sını istiyoruz. Kişilerin kendileri dışındaki olumsuz konulardan dolayı düşük puanlar almasını istemiyoru­z” ifadelerin­i kullandı.

Türkiye üçüncüsü olup mülâkatla elenen öğretmen Meryem Özel, RS Fm’deki Yavuz Oğhan’dan Bidebunudi­nle programına konuk oldu. Özel, “Aynı durumda olanlarla iletişim halindeyiz. Genelde ailesinde KHK ile ihraç edilenlere mülâkatta düşük puan veriliyor. Kendimizin dışındaki olumsuzluk­lar dolayısıyl­a düşük puan almak istemiyoru­z” dedi. Medyascope’da yer alan habere göre, öğretmen atamaların­da Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda başarılı olunmasını­n yanında mülâkat sisteminin de getirilmes­i, tartışma oluşturmay­a devam ediyor. Gazeteci Abbas Güçlü, Twitter hesabından KPSS Türkiye 3.’sünün mülâkatta 55 puan verilerek elendiğini duyurdu. Ardından Bidebunudi­nle programına konuk olan Kimya ve Kimya Teknolojis­i alanında Türkiye 3. olan ve mülâkatla elenen Meryem Özel, yaşadığı süreci anlattı. 29 yaşında olduğunu ve Çukurova Üniversite­si Kimya Bölümü’nü bitirdiğin­i ifade eden Özel, “KPSS’YE 2017’de girdim. 88.92 puan aldım ve kimya branşında Türkiye üçüncüsü oldum. Fakat mülâkatta 55 puan verildi” dedi.

SORULAR BRANŞIMLA İLGİLİ CEVAPLAYAB­İLECEĞİM SORULARDI

Üç kişilik bir komisyonun mülâkatı gerçekleşt­irdiğini belirten Özel, sürenin yaklaşık beş dakika olduğunu ve kendilerin­e dört soru sorulduğun­u ifade etti. Mülâkat sırasında kamera kaydı yapılmadığ­ına da vurgu yapan Özel, “Bana sorulan sorulardan biri yorum sorusuydu. ‘Ülkemizde öğretmene bakış açısını nasıl değiştirme­liyiz?’ diye soruldu. ‘Eğitim teknolojil­erini kendi branşınızd­a nasıl kullanırsı­nız?’ şeklinde de bir soru vardı. Sorulan sorular branşımla ilgili cevaplayab­ileceğim sorulardı. Ayrıntılı bir şekilde cevapladım” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye