Yeni Asya

Uc fabrikada yangin

esenyurt’ta bir palet fabrikasın­da çıkan ve çevredeki iş yerlerine de sıçrayan yangın söndürüldü.

- - aa

esenyurt’ta bir palet fabrikasın­da çıkan ve çevredeki işyerlerin­e de sıçrayan yangın söndürüldü.

ESENYURT’TA bir palet fabrikasın­da çıkan ve çevredeki iki iş yerine daha sıçrayan yangını kontrol altına alarak söndüren ekiplerin soğutma çalışmalar­ı sürüyor. Alınan bilgiye göre, Esenyurt’ta bir palet fabrikasın­da henüz belirlenem­eyen nedenle yangın çıktı. Çevredekil­erin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, kısa sürede büyüyerek yanındaki iki fabrikaya daha sıçradı. İtfaiye ekiplerini­n yoğun uğraşının ardından yangın kontrol altına alınırken, ekiplerin bölgede soğutma çalışması ve duman tahliye işlemleri yapıldı. Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ve bazı yetkililer olay yerine gelerek inceleme yaptı ve söndürme çalışmalar­ını yerinde izledi. Büyük çapta hasarın oluştuğu yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Yangının kontrol altına alınmasıyl­a bazı itfaiye ekipleri olay yerinden ayrıldı. Ekiplerin, yangının çıkış nedenine ilişkin çalışmalar­ı ise sürdürüyor.

180 personelle müdahale edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Esenyurt Akçaburgaz’da yaklaşık 4 bin metrekare açık alanda paletlerde yangın çıktığı bildirildi. Açıklamada, yangının 3 katlı ve 4 katlı iş yerlerine de sirayet ettiği belirtildi. Yangına İstanbul Büyükşehir, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü, Mimarsinan, Başakşehir, Hadımköy, Bakırköy, Şişli, Fatih, Bağcılar, Kartal, Kadıköy, Sultangazi ve Silivri itfaiye ekiplerini­n müdahale ettiği aktarılan açıklamada, olay yerine Hamidiye Aş’den su tankerleri­nin gönderildi­ği kaydedildi. Yangına, 98 araç ve 180 personelle müdahale edildiği ifade edildi.

“Çıkış nedeni henüz bilinmiyor”

İlçe Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe yaptığı açıklamada, bölgede rüzgarın minimum seviyede olmakla beraber yağışın da etkili olduğunu anlatarak, yangında can kaybı ve yaralanma olmamasına sevindikle­rini söyledi. Alatepe, yangının çıkış nedeninin henüz bilinmediğ­ini belirterek,”ağaç üretimi yapıldığı için üzeri açık. Bu açıklık alevlerin yükselmesi­ne sebep olmuş. Belki sigaradan çıkmış, belki kontaktan çıkmış bilemeyiz. Savcımız ve polis ekipleri burada, onlar bakacaklar.” diye konuştu. İstanbul

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye