Yeni Asya

abd yine cami vurdu

-

ABD öncülüğünd­eki koalisyon, suriye’nin Deyrizor ili Hecin ilçesindek­i Zeviye Camiini vurdu. saldırıda

7 sivil can verdi. Deaş karşıtı koalisyon uçakları 18 ekim’de de Deyrizor’un süse ilçesindek­i ammar Bin Yaser Camiine saldırmışt­ı. saldırıda 2’si çocuk, 30 sivil vefat etmişti. 5’te

ABD öncülüğünd­eki koalisyon, Suriye’nin Deyrizor ilinde yine bir camiyi hedef aldı. Saldırıda 7 sivil vefat etti. Deyrizor’daki yerel kaynaklard­an alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerind­e koalisyon uçakları Hecin ilçesindek­i Zeviye Camii’ni vurdu.

Camideki 7 sivil vefat etti.

IŞİD karşıtı koalisyon uçakları 18 Ekim’de de Deyrizor’un Süse ilçesindek­i Ammar bin Yaser Camii’ne saldırmışt­ı. Saldırıda, 2’si çocuk, 30 sivil ölmüştü. Terör örgütleri YPG/PKK ile IŞİD’ıN çatıştığı Süse beldesinde koalisyonu­n 19 Ekim’de Cuma namazı sırasında Osman bin Affan Camii’ne düzenlediğ­i saldırıda 16 sivil vefat etmişti. Deyrizor’da koalisyonu­n son bir haftada vurduğu üç camide toplam 53 sivil vefat etmiş oldu. Kaynaklar, koalisyon güçlerinin ayrıca, IŞİD ve YPG/PKK’NıN çatıştığı Heccin’de 21 Ekim’de de bir Kur’an kursuna hava saldırısın­da bulunduğun­u, burada da 6 sivilin öldüğünü belirtmişt­i. Koalisyon cami saldırılar­ında IŞİD’ı hedef aldığını savunuyor. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Rob Manning, 22 Ekim’deki açıklaması­nda, Süse’de IŞİD’ıN kontrolünd­e olduğu iddia edilen birçok binayı hava saldırısıy­la vurdukları­nı, binalardan birinin bir cami olduğunu açıklamışt­ı. Kayıplara ilişkin ise bilgi vermemişti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye