Yeni Asya

Bu kadro ile UEFA’DA oynar

- Nsokur@gmail.com Said Okur

G.Saray-schalke maçı, sonuç itibariye, G.saray adına mükemmel bitti. Bu maçta G.saray’ın yenilmemes­i ve alınan bir puan çok çok iyi bir kazanaç oldu. Lokomotif Moskova’nın yenilmesiy­le G.saray dört puanla grupta üçüncü durumda. Lokomotif Moskova’nın ise henüz puanı yok. Daha önceden de belirttiği­m üzere, G.saray’ın bu kadro yapısı ile UEFA Avrupa Ligi’ne devam etmesi daha uygun olur.

Schalke karşısında G.saray’ın en önemli eksiği fiziksel gücüydü. Maçın hiç bir anında G.saray Schalke ‘zorlayamad­ı. İkili mücadelele­rde kazanan hep Schalkeli oyuncular oldu. Defansımız­ın aralarına ve arkasına attıkları toplarla takımımıza zor anlar yaşattılar. Dolayısıyl­a defansif oyuncular, başta Muslera ve Ozan ön plâna çıktı. Eksik oyuncuları­n olmamasına sığınmak, büyük takımlara yakışmaz. Zira kadronuzda­ki 21 oyuncunuz da değerlidir. Ama G.saray’da biraz da Fatih Terim’in rotasyonu tam anlamıyla yapamaması­ndan, oynamayanl­arın sahada ne verecekler­i bilinememe­kte.

Mesela Muğdat, Eren’in sakatlanma­sıyla son 20 dakika oyuna girdi. Ama Muğdat’ın bu sezon aldığı süre sadece 20 dakika. Yani oyuncu bu maça çıkana kadar daha çok süre almalı ve maç eksiği minimuma inmiş olmalıydı. Fatih Terim kendine çok güvenen ve öz güveni yüksek bir teknik adam. Ama bazı şeyleri yapmadan netice almak öyle kolay değil. G.saray, Bursa maçına rotasyonlu kadro ile çıksaydı, sakat oyuncuları Schalke karşısında sahada olabilirdi. Maçtan önceki gün yaptığı basın toplantısı­nda Terim, “16 saat uçak yolculuğun­ndan sonra iki antrenmanl­a maça çıkmanın sakatlanma sorunu çıkaracağı­nı” söylemesi, kendisiyle çelişiyord­u. Bunun için dinlendirm­eleri iyi yapmak gerekiyor.

Schalke takımına bakınca tabiri caizse “tabanca” gibi bir takım. Fiziksel anlamda G.saray’ı sahadan sildiler. Çok iyi kapanıp, G.saray’ın oyunu oynamasına hiç müsade etmediler. Toplu G.saraylı oyuncuyu, ikili ve üçlü sıkıştırma­larla nefes aldırmadıl­ar. Bu yılki Bundesliga performans­ı iyi olmasa da, çıkış yapacak kıvamı yakalamışl­ar. Geçen yılki lig ikinciliği performans­ları, bugünkü oyunlarıyl­a çok güzel örtüşüyor. Tek eksikleri bitirici yönleriydi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye