Yeni Asya

ONLAR DONDU YUREGIMIZ YANDI

TUNCELİ’DEKİ İKİ ASKERİMİZİ­N DONARAK ŞEHİT DÜŞMESİ, MİLLETİMİZ­İN YÜREĞİNİ KOR ATEŞİ GİBİ YAKTI, KAVURDU.

-

DUÂLARLA EDEBİYETE UĞURLANDIL­AR

TUNCELİ'NIN nazımiye ilçesinde teröristle­re yönelik operasyond­a, dağda donarak şehit düşen 2 askerimiz bütün Türkiye’nin yüreğini dağladı. İkisi de Mersinli olan şehitlerim­iz Jandarma uzman çavuş Asım Türkel ve Jandarma uzman çavuş Ferruh dikmen kılınan cenaze namazların­ın ardından duâlarla defnedildi.

ADLÎ VE İDARÎ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

TUNCELİ Valiliği yazılı bir açıklama yaparak, olayla ilgili Tunceli Cumhuriyet Başsavcılı­ğı'nın adlî, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığ­ı'nın idarî soruşturma başlattığı­nı açıkladı. Bu arada, verilen bilgide operasyona katılan timdeki diğer 10 askerin de donma tehlikesi geçirdiği bildirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışında başvuru süresini 31 Aralık’a kadar uzatmayı hedeledikl­erini bildirdi. Kocaeli Valiliği’ni ziyaretind­e konuşan Bakan Kurum, imar barışının sürekli gündemleri­nde olduğunu söyledi. İmar barışının “kaçak binaların devletle olan barışı” olduğunu vurgulayan Kurum, şunları kaydetti: “İmar barışında 31 Ekim’de başvurular­ımız sona eriyor, bedeli yatırma süreci de 31 Aralık’ta bitiyor. Çok yoğun bir başvuru var. Bugün itibarıyla yaklaşık 8 milyon 150 bin vatandaşım­ız başvurdu. Başvuru bedeli de yaklaşık 5 milyar 120 milyon lira oldu. Başvuru talebinin 13-14 milyon olmasını bekliyoruz. Gerçekten çok yoğun şekilde oluyor. Bu başvuru sürecini de 31 Aralık 2018 tarihine kadar inşallah uzatmayı hedeliyoru­z. Bu barış, tekrar söylüyorum yeni bina yapmak değildir, yeni bina yapılmasın­a müsaade etmeyeceği­z. Bu noktada hem belediyele­rimiz hem de valilikler­imiz her noktada bunun takibini yapıyor olacak.” Kocaeli - aa

 ??  ?? şehit uzm. çvş. Ferruh dikmen şehit uzm. çvş. Asım Türkel
şehit uzm. çvş. Ferruh dikmen şehit uzm. çvş. Asım Türkel
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye