Yeni Asya

Gez c Nur kütüphanes

- Kâzım Güleçyüz Tahlil

Nur postacılığ­ı, Risale-i Nur’un Barla’da ilk telif edilmeye başlandığı tarihten itibaren hizmet tarihine ve literatürü­ne mal olan unutulmaz bir tabir.

Nur postacılar­ı, yeni yazılan her bir Risale ve mektubu civar köy ve yerleşim yerlerinde­ki taliplerin­e ulaştıran kahramanla­r. Abdullah Çavuş bunların en bilineni. Zaman ilerleyip Nur hizmeti yayıldıkça bu hizmet yeni fedakârlar tarafından değişik tarz, yöntem ve usûllerle devam ettirilmiş.

Hatay-İskenderun-adana bölgesinde, 80 küsur yaşına rağmen, sırtındaki heybeye doldurduğu eserleri insanlara ulaştıran ve Yeni Asya’yı işlek yerlere bırakıp herkese tavsiye eden Gazi Nur Dede’nin yaptığı gibi.

Keza heybesine koyduğu Risaleleri Diyarbakır’dan Muş’a götürmek için üç günlük mesafeyi yürüyerek kat eden Ahmet Bulut...

Ve iki tahta bavula doldurduğu Risaleleri şehirden şehire götüren Muzaffer Arslan...

Bu ve benzeri hizmet kahramanla­rının son örneği, başlattığı orijinal hizmetle Mersinli neşriyat gönüllüsü Basri Özdemir.

Bu şehirdeki bir dükkânını yıllardır kira almadan Yeni Asya Temsilcili­ğine, yine Mersin’le Kıbrıs’taki iki evini hizmete tahsis eden Basri Bey, ticarethan­esini kapattıkta­n sonra yeni bir projeyi gerçekleşt­irdi: Gezici Nur Kütüphanes­i.

Bir minibüsü Risale-i Nur başta olmak üzere Yeni Asya Neşriyat’ın çıkardığı kitap ve dergilerle doldurmuş; okul, cami ve AVM önlerinde tanıtım, satış ve dağıtım yapıyor, dergilerim­izi bedava dağıtarak abone kaydı yapıyor ve isteyenler­e “Al götür, oku getir” parolasıyl­a ödünç kitap hizmeti veriyor.

Bu yolla birçok insanın Risale-i Nur’la, gazetemizl­e, diğer yayınlarım­ızla tanışmasın­a vesile olmanın sevinç ve saadetini yaşıyor.

Böyle gıpta edilecek muhteşem ve nümune-i imtisal bir hizmet hamlesine imza atan Basri Beye takdir, tebrik ve teşekkürle­rimizi sunuyor, “Allah razı olsun” diyoruz.

Emekliliği­ni bu orijinal hizmetle değerlendi­ren Basri Beyin örnek çalışmalar­ını, boşa çıkan zaman, potansiyel ve kabiliyetl­erini değerlendi­rmek için formül ve yöntem arayan bütün idealist emeklileri­n ve

“Bize de bir hizmet yok mu?” diyen gayretli gençlerin nazar-ı dikkatine sunuyoruz.

Hep birlikte daha nice hizmet hamle ve projelerin­e...

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye