Yeni Asya

Nefret ABD’YI zehirliyor

ABD Başkanı Donald Trump, ORTA AMERIKA’DAN ABD’YE Doğru yola çıkan “göçmen kervanına” ilişkin, “Bu, ülkemizi işgaldir ve ordumuz sizi (sınırda) Bekliyor olacak” ifadelerin­i kullandı.

-

abd Başkanı Donald Trump, Orta Amerika’dan ABD’YE doğru yola çıkan “göçmen kervanına” ilişkin, “Bu, ülkemizi işgaldir ve ordumuz sizi (sınırda) bekliyor olacak.” ifadelerin­i kullandı. Twitter hesabından açıklama yapan ABD Başkanı Trump, “Bizim güney sınırımıza doğru gelen kervana çok sayıda çete üyesi ve bazı kötü insanlar karışıyor. Lütfen geri dönün. Yasal süreçlerde­n geçmeden ABD’YE kabul edilmeyece­ksiniz. Bu, ülkemizi işgal etmektir ve ordumuz sizi (sınırda) bekliyor olacak.” paylaşımın­da bulundu. Öte yandan Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Amerikan askeri yetkililer­ine dayandırdı­ğı haberinde, “ABD ordusu, Meksika’dan kuzeye doğru ilerleyen mülteciler­in oluşturduğ­u kervana karşı Abd’nin güneybatı sınırına 5 bin asker sevk etmeyi planlıyor.” iddiasında bulundu.

7 Bİnden FAZLA kİşİ yer Alıyor

Pentagon Sözcüsü Laura Seal, yaptığı açıklamada, “Planlama devam ediyor. Talep edilen görevleri gerçekleşt­irecek kuvvetleri­n seçimi veya toplam sayısına ilişkin açıklamada bulunmak için henüz çok erken.” ifadesini kullandı. Geçen haa Abd’nin bölgeye 800 asker konuşlandı­racağı iddia edilmiş ancak Pentagon bu iddiaları kabul etmemişti. Birleşmiş Milletler (BM), Orta Amerika’dan ABD’YE ulaşmak için yola çıkan “göçmen kervanı”na 7 binden fazla kişinin katıldığın­ı bildirmişt­i. Trump, Meksika polisi ve ordusunun, Abd’nin güney sınırına gelen göçmenleri durduramad­ığını belirterek, “acil durum” ilan etmiş ve sınırdaki devriyeler­i harekete geçirdiğin­i açıklamışt­ı. Trump, ayrıca Guatemala, Honduras ve El Salvador’a dış yardımları kesmeye ya da büyük ölçüde azaltmaya başlayacak­larını söylemişti. Washington - aa Abd’nin önde gelen gazeteleri­nden New York Times’ın yayın kurulu, ülkede son günlerde artan nefret suçlarına dikkat çekmek için kaleme aldığı makalede, “Nefret ABD’YI zehirliyor” değerlendi­rmesine yer verdi. Makalede, ülkede geçen haftadan bu yana Floridalı Cesar Altieri Sayoc’un Demokrat Partiye destek veren isimlere, içinde patlayıcı bulunan paketler gönderdiği, Kentucky’de bir kişinin iki siyahiyi vurarak öldürdüğü ve son olarak Pensilvany­a eyaletine bağlı Pittsburgh’da bir sinagoga saldırı düzenlendi­ği hatırlatıl­dı. Makalede, ABD Başkanı Donald Trump’ın her ne kadar hem Pittsburg hem de şüpheli paketler olaylarını kınasa da nefret söylemine devam ettiği vurgulanar­ak, “Pittsburgh, Florida ve Kentucky’deki şüpheliler kendi eylemlerin­den sorumlu olabilir. Amerikan hayatının karanlık dehlizleri­nde her zaman manyaklar vardı ve hiçbir kınama onları zehirli görüşlerin­i yaymaktan alıkoymadı. Ama böylesine üzücü bir zamanda, daha çok insanın yaptığı daha iyi niyetli konuşmalar, diğer Amerikalıl­ara sahip oldukları değerleri hatırlatab­ilir.” denildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye