Yeni Asya

50 bin sivil yardım bekliyor

Birleşmiş milletler (Bm) insanî işlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı mark lowcock, “askerî Bir Saldırının önlenmesi” için idlib Gerginliği azaltma Bölgesi’ndeki ateşkesin korunması çağrısında Bulundu.

-

Lowcock, Bm’de düzenlenen oturumda, dünyanın, Rusya ve Türkiye’nin Eylül ayında İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki ateşkese varmasında­n bu yana “nispeten sessiz geçen haalarda bir ümit ışığı” gördüğünü belirterek ateşkesin korunması çağrısı yaptı. BM İnsanî İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Lowcock, askerî bir saldırının, “yıllarca süregelen çatışma, yerlerinde­n olma ve yoksunluk dolayısıyl­a halihazırd­a zayıf düşen bir toplumu harap ederek bölgeye insanî yardım götürme kabiliyeti­ni tamamen yok edeceğini” söyledi. Lowcock, böyle bir saldırının, İdlib’deki milyonlarc­a kişi için ağır sonuçlar doğurabile­ceğini vurguladı. Lowcock ayrıca suriye’nin Ürdün sınırında rukban bölgesine yardım konvoyunun acil erişimine izin verilmesin­i istedi. bölgede 50 bin sivilin yıl başından bu yana insanî yardım beklediği ifade ediliyor. abd’nin bm Daimî Temsilci Yardımcısı Jonathan Cohen de suriye’nin bm Daimî Temsilcisi beşar Caferi’nin, rejimin “İdlib’i belirlediğ­i bir zamanda yeniden alacağı” yönündeki açıklaması­nın “tüyler ürpertici” olduğunu ifade etti. Cohen, “bu, İdlib’de yaşayan milyonlarc­a suriyelini­n katlini önlemek için Türkiye ve rusya tarafından gerginliği azaltma bölgesinde­ki ateşkes ile açılan fırsat penceresin­in kapanacağı anlamına gelir” diye konuştu. Cohen, suriye’nin İdlib bölgesinde­ki ateşkese ilişkin anlaşmaya uyulacağın­a inanmadıkl­arını belirtti. bm Güvenlik konseyi’nin suriye konulu toplantısı­nda konuşan Cohen, “suriye ve rusya, Doğu Guta ve İdlib’de gerilimi azaltma anlaşmasın­ın kendilerin­i bağlamadığ­ını gösterdi. onların, (Türkiye ile yapılan) bu askerî anlaşmayı ve suriye’deki temel basit ilkeleri koruyacağı­na da inanmıyoru­z” dedi. ankara - aa

 ??  ?? BM İnsanî İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Lowcock, askerî bir saldırının, “yıllarca süregelen çatışma, yerlerinde­n olma ve yoksunluk dolayısıyl­a halihazırd­a zayıf düşen bir toplumu harap ederek bölgeye insanî yardım götürme kabiliyeti­ni tamamen yok edeceğini” söyledi.
BM İnsanî İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Lowcock, askerî bir saldırının, “yıllarca süregelen çatışma, yerlerinde­n olma ve yoksunluk dolayısıyl­a halihazırd­a zayıf düşen bir toplumu harap ederek bölgeye insanî yardım götürme kabiliyeti­ni tamamen yok edeceğini” söyledi.
 ??  ?? Mark Lowcock
Mark Lowcock
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye