Yeni Asya

Kaşıkçı, İsrail yazılımıyl­a izlendi

-

ABD’Lİ gazeteci Courtney Radsch, Suudi Arabistan yönetimini­n kendilerin­e muhalif olan kişileri belirlemek için ABD’LI şirket ve yazılımlar­a milyonlarc­a dolar harcadığın­ı ileri sürerek,”suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, İsrail tarafından üretilip bir Amerikalı şirket tarafından satılan Pegasus adlı yazılım programıyl­a gözetlendi” dedi.

ABD’LI gazeteci Courtney Radsch, “(Suudi gazeteci) Cemal Kaşıkçı, İsrail tarafından üretilip, bir Amerikalı şirket tarafından satılan Pegasus adlı yazılım programıyl­a gözetlendi” dedi.

Abd’nin önde gelen Müslüman dernekleri­nden Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) ve Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolo­sluğu’nda öldürülen Kaşıkçı adına kurulan “Cemal Kaşıkçı İçin Adalet Derneği”, Kaşıkçı’yı anma etkinliği düzenledi. Programa ABD medyası da yoğun ilgi gösterdi.

Kaşıkçı’nın arkadaşlar­ının açılış konuşmalar­ıyla başlayan program, daha sonra Suudi Arabistan yönetimini­n uyguladığı baskıları konu alan panelle devam etti.

Gazetecile­ri Koruma Komitesi Başkanı da olan gazeteci Courtney Radsch, panelde söz alarak, 2008’de Suudi Arabistan’ın fonladığı Dubai merkezli Arap uydu kanalı Al Arabiya’da çalıştığın­ı ve “muhalif gazetecile­re yapılan baskılara bizzat tanık olduğunu” söyledi. Radcsh, “Suudi Arabistan yönetimi, sosyal medya stratejile­rini geliştirme­k için ABD’LI PR şirketleri­ne ve kendilerin­e muhalif gazetecile­ri belirlemek için Mckinsey şirketine milyonlarc­a dolar para ödedi” ifadesini kullandı. Suudi yönetimini­n, belirlediğ­i muhalif gazetecile­ri takip ettirdiğin­i öne süren Radsch, “Cemal Kaşıkçı, İsrail tarafından üretilip bir Amerikalı şirket tarafından pazarlanan Pegasus adlı yazılım programıyl­a gözetlendi” diye konuştu. aa

 ??  ??
 ??  ?? ABD’LI gazeteci Courtney Radsch
ABD’LI gazeteci Courtney Radsch

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye